Rakstos

Drukāt

Carnikavas mājražotājiem iespēja tirgoties Siguldā – veikalā „Šokolāde”

.

tirdzins medus 800Siguldas tirdzniecības centrs „Šokolāde" ir nācis klajā ar piedāvājumu apvienot Siguldas novada un tuvējās apkārtnes mājražotājus, piedāvājot tirdzniecības vietu par elastīgākiem nosacījumiem.

Tādā veidā tiktu apvienoti mājražotāji un popularizēta pašu zemnieku saražotā produkcija. Iecerēts, ka tas varētu izvērsties par regulāru tirdziņu nedēļas nogalēs.

„Mājražotāju viens no sarežģītākajiem jautājumiem ir - kur un kā man savu produkciju realizēt. Ar šo iniciatīvu tiktu radīta jauna vieta novada mājražotājiem un citiem tirgotājiem, tirgoties vienkopus Siguldā. Tādā veidā realizējot pašu saražoto produkciju, kas tiek izaudzēta nelielos apjomos, kā arī popularizējot vietējo mājražotāju saražotos labumus," norāda Ineta Eriksone, Siguldas novada Domes lauku attīstības speciāliste.

„Šis projekts būtu ieguvums kā pircējiem, tā mājražotājiem. Pircēji šeit varētu iegādāties mājās audzētus un apstrādātus produktus, par kuru ekoloģisko izcelsmi un izgatavošanu pircējs varēs pārliecināties personiski pie ražotāja. Savukārt tirgotājiem tiktu sniegta iespēja realizēt produkciju klientu apmeklētā vietā," informē tirdzniecības centra „Šokolāde" vadītāja Līga Deksne.

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) Siguldas nodaļas uzņēmējdarbības konsultants Linards Ligeris uzsver mājās ražotu produktu priekšrocības: „Tiem ir izteiktas un niansētas garšas īpašības. Mājražotāju produkcija ir interesanta to daudzveidībā. Mājās ražota produkcija – kūpināta gaļa, zivis, ievārījumi, skābēti kāposti, sieri – bieži top, liekot lietā vairākās paaudzēs uzkrāto pieredzi. Produkcija ātrāk un svaigāka nonāk pie patērētāja. Turklāt ar mājražošanas popularizēšanu tiktu dota iespēja lauku iedzīvotājiem papildus nopelnīt un attīstīt savu saimniecību."

Pirmais tirdziņš „Lauku gardumi Šokolādē" notiks pirms Lieldienām - 30.martā. Carnikavas novada mājražotājiem pieteikšanās šim tirdziņam līdz 20.martam, sazinoties ar Ingūnu Vimbu (tālr. 26602613) Carnikavā vai Inetu Eriksoni (tālr. 26341991) Siguldā.

Informāciju sagatavoja:
Solvita Andžāne
SIA LLKC Siguldas nodaļas
lauku attīstības konsultante

T.20204203

Share on Facebook Tweet