Rakstos

Drukāt

Novadā izveidotas četras bezmaksas interneta zonas

.

WifiCarnikavas novadā iedzīvotāju ērtībām ir izveidoti četri bezmaksas publiskie interneta pieejas punkti ar bezvadu interneta (WiFi) zonu, kuras darbības rādiuss ir 50 metri.
 
Trīs WiFi interneta pieejas punkti atrodas Carnikavā – auto stāvlaukumā Stacijas ielā (pretī ēkām Stacijas ielā 5 un 7), Carnikavas parkā (Jūras ielā 3a) un stāvlaukumā pie novada bibliotēkas (blakus Jūras ielai 1a). Viens interneta piekļuves punkts izveidots arī Kalngalē, bērnu rotaļu un aktīvās atpūtas laukumā (Cīruļu ielā 8). Bezvadu tīkla nosaukumi ir wifi-Carnikava un wifi-Kalngale.
 
Interneta pieejas punkti izveidoti, pateicoties Carnikavas novada pašvaldības īstenotajam Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) projektam "Jaunu publisko interneta pieejas punktu izveide un esošā publiskā interneta pieejas punkta attīstība Carnikavas novadā".
 
Publisko interneta pieejas punktu izmantošana ir bezmaksas, un tajos pieejamais maksimālais lejupielādes un augšupielādes ātrums ir 10 Mbps.
 
Projekta mērķis ir paplašināt piekļuves iespējas internetam dažādām sabiedrības grupām Carnikavas novada teritorijā, pilnveidojot publisko interneta pieejas punktu Carnikavas novada bibliotēkā, izveidojot jaunu publisko interneta pieejas punktu ar pieeju datortehnikai Carnikavas pamatskolā un kopumā četras bezvadu interneta zonas Carnikavas un Kalngales ciemos. Projekta aktivitātes tiek īstenotas, lai nodrošinātu iespējami plašu piekļuvi publiskās pārvaldes un komercsabiedrību piedāvātajiem elektroniskajiem pakalpojumiem un informācijai, tādējādi nodrošināt iedzīvotāju iekļaušanos sabiedrības sociālajos, ekonomiskajos un kultūras procesos un uzlabotu viņu dzīves kvalitāti.
 
Projekta "Jaunu publisko interneta pieejas punktu izveide un esošā publiskā interneta pieejas punkta attīstība Carnikavas novadā" Nr. 3DP/3.2.2.2.0/14/IPIA/VRAA/030 kopējās attiecināmās izmaksas ir 10 703,98 EUR, bet ERAF finansējums 9 098,38 EUR.
 
ERAF visilogo
Foto: Thegardensicehouse.pointstreaksites.com
 
V.Zinkevičs
Share on Facebook Tweet