Rakstos

Drukāt

Novadpētniecības centrs papildināts ar nojumi un saimniecības ēku

.

cnc saimn eka nojumePabeigti pērn uzsāktie Carnikavas Novadpētniecības centra paplašināšanas darbi – uzbūvēta saimniecības ēka un nojume eksponāta izvietošanai, labiekārtota teritorija un noasfaltēta automašīnu stāvvieta, nograntēti celiņi un izveidots slips laivas ielaišanai un izvilkšanai no Gaujas. Apkārt jaunajai ēkai un nojumei uzstādīts zedeņu žogs.
 
Tuvākajā laikā labiekārtotajā teritorijā tiks iesēta zāle un stāvlaukumā tiks veikta horizontālo apzīmējumu krāsošana, kā arī zem nojumes tiks izvietots 2013. gadā Carnikavas pludmalē izskolotā kuģa vraks, kas jau šobrīd atrodas pie centra, bet saimniecības ēkā – izkārtoti eksponāti atbilstoši mākslinieciskajai koncepcijai.
 
Mākslinieciskā koncepcija saimniecības ēkai izstrādāta no šā gada februāra līdz aprīļa beigām, un tās autors ir mākslinieks Ģirts Boronovskis, kurš veidojis Ogres mākslas un vēstures muzeja ekspozīciju, jūrniecības tēmā iekārtojis Jūrkalnes Vētru muzeju ekspozīcijas u.c.
 
Būvniecība veikta projekta “Vidzemes piekrastes kultūras un dabas mantojuma iekļaušana tūrisma pakalpojuma izveidē un attīstībā – “Saviļņojošā Vidzeme”” ietvaros, Eiropas Savienības fondu darbības programmas SAM 5.5.1. “Saglabāt, aizsargāt un attīstīt nozīmīgu kultūras un dabas mantojumu, kā arī attīstīt ar to saistītos pakalpojumus” ietvaros, saņemot fonda līdzfinansējumu.
 
Kopējās pārbūves izmaksas ir 36 7814,48 eiro bez PVN, no kuriem 29 1123,42 eiro ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums.

ES 2020 ERAF

Share on Facebook Tweet