Rakstos

Drukāt

Interesentus aicina piedalīties seminārā par ūdenstūrisma attīstību Gaujas upē

.

LaivotajiVidzemes, kā arī Rīgas plānošanas reģions aicina interesantus 2014. gada 7. janvārī piedalīties diskusijā par Gaujas upes attīstību ūdenstūrisma jomā, kas notiks Cēsīs, Raunas ielā 4, 2.stāva zālē. 
 
Vidzemes plānošanas reģions un Rīgas plānošanas reģions sadarbībā ar Kurzemes plānošanas reģionu un citiem projekta partneriem ievieš Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projektu „Ūdenstūrisma kā dabas un aktīva tūrisma komponentes attīstība Latvijā un Igaunijā"/RIVERWAYS, kura galvenais mērķis ir veicināt ūdenstūrisma attīstību projekta teritorijā.
 
Diskusijā aicināti piedalīties laivu iznomātāji, TIC no apkārtējām teritorijām, pašvaldību attīstības plānošanas speciālisti, tūrisma uzņēmēji, zemju īpašnieki, kuri sniedz pakalpojumus pie Gaujas upes – naktsmītņu, kempingu, atpūtas vietu, pirtiņu, apskates objektu saimnieki – vai arī vēlētos to darīt nākotnē.
 
Lai nodrošinātu koordinētu informācijas un viedokļu apmaiņu starp visām jomā iesaistītajām pusēm, tādejādi izstrādājot reāli ieviešamus priekšlikumus, paredzēta pasākumu un diskusiju sērija, kas plānota katrai upei.
 
Diskusijas mērķis ir identificēt problēmas un rast priekšlikumus Gaujas upes kā ūdenstūrisma galamērķa konkurētspējīgai attīstībai un jaunu tūrisma produktu veidošanai.
 
Darba kārtībā:
10:30 Ierašanās, rīta kafija
11:00 Īsumā par projektu, Ineta Puriņa, Vidzemes plānošanas reģiona projektu vadītāja
11:20 Diskusijas par tēmām, vada tūrisma eksperte Ilze Liepa:
• Tūrisma infrastruktūra - Esošās un nepieciešamās atpūta vietas un piestātnes; marķējuma zīmes uz upes un cita laivotājiem nepieciešamā infrastruktūra;
• Apsaimniekošanas problēmas - atkritumi – laivotāju, laivu nomu, zemes īpašnieku, pašvaldību problēma vai kopīga problēma?
• Sadarbība starp iesaistītajām pašvaldībām, laivu nomu kompānijām, vietējiem tūrisma uzņēmējiem (kempingi, tūristu mītnes, tūristu piesaistes), tūrisma informācijas centriem;
• Neizmantotais resurss un iespējas – jaunu piedāvājumu un produktu iespējas laivotājiem un aktīvā tūrisma cienītājiem Gaujas upē un ap to.
• Marketings un ūdenstūrisma popularizēšanas aktivitātes – kopīgās un individuālās.
 
Interesanti aicināti pieteikt savu dalību līdz 2014. gada 6. janvārim, reģistrējoties elektroniskiŠEIT vai pa tālruni 26382820.
 
Ineta Puriņa,
projekta "Riverways" koordinatore Vidzemes plānošanas reģionā
Share on Facebook Tweet