Rakstos

Drukāt

Carnikaviete Marta Balode piedalīsies LTV konkursā "Radīti mūzikai"

.

Marta BalodeLatvijas Televīzija paziņojusi konkursa "Radīti mūzikai" otrās sezonas dalībniekus, kuri no 1.marta svētdienu vakaros LTV1 ēterā apburs skatītājus un klausītājus ar savu muzikālo meistarību un personības šarmu. Divi no konkursa dalībniekiem dzīvo Carnikavas novadā.
 
15 gadus vecā Marta Balode starp konkursa otrās sezonas dalībniekiem ir viena no jaunākajām. Klavierspēlei Marta pievērsusies jau no piecu gadu vecuma, jo mājās vienmēr skanējusi klaviermūzika. Ievērojot meitenes neparasto muzikalitāti, Martas māmiņa Iveta Balode aizveda meitu uz mūzikas skolu Carnikavā, kur Marta apgūst un pilnveido klavierspēli jau devīto gadu.
 
Jaunā pianiste jau tagad apzinās, ka viņas ceļš vienmēr būs saistīts ar mūziku, un viņa vienmēr ar prieku sēžas pie sava mūzikas instrumenta. Marta ar panākumiem ir piedalījusies daudzos jauno pianistu konkursos. Viņa arī komponē, un meitenes komponētie skaņdarbi atzinīgi novērtēti Latvijas un starptautiskajos konkursos.
 
Aigars RaumanisCarnikavas novadā dzīvo arī konkursa dalībnieks, saksofonists Aigars Raumanis (18). Sākotnēji viņš bija pievērsies klavierspēlei, taču pēc diviem gadiem viņam iepatikās saksofons. Kā pats Aigars saka: “Saksofons vienkārši ir foršāks!” šobrīd Aigars ir JVLMA 2.kursa students, un par viņa saksofona spēles paraugu ir kļuvis viņa pedagogs Oskars Petrauskis.
 
1.marta sāksies šova "Radīti mūzikai" dalībnieku cīņa par galveno balvu – 1000 eiro naudas balvu, kas paredzēta uzvarētāja izvēlētā mērķa, kurš saistīts ar jaunā klasiskās mūzikas virtuoza tālāko profesionālo izaugsmi, apmaksai.
 
Turēsim īkšķus par novadniekiem!
Share on Facebook Tweet