Rakstos

Drukāt

FOTO: Muzikālais šovs "Koru kari 2015"

.

Koru kari321. februārī tautas namu "Ozolaine" pieskandināja pieci atraktīvi kori, piedaloties muzikālajā šovā "Carnikavas koru kari 2015", kas Carnikavā norisinājās jau sesto reizi.
 
Valmieras vīru koris "Imanta", Rīgas jauktais koris "Salve", Vecumnieku jauktais koris "Malduguns", Bauskas jauktais koris "Dzīle" un mūsu pašu Carnikavas sieviešu koris "Undīne" draudzīgā sacensībā priecēja gan viens otru, gan tautas nama apmeklētājus.
 
Katram korim bija jāizpilda divas iepriekš sagatavotas dziesmas, no kurām viena bija kora iemīļotākā dziesma un otra – papildināta ar kustībām un mūzikas instrumentiem. Trešā dziesma visiem koriem bija viena un tā pati, bet dziedātājiem iepriekš nezināma, un tā bija jāsagatavo 15 minūšu laikā. Lai priekšnesums būtu vēl interesantāks, kori izlozes kārtībā apmainījās arī ar diriģentiem.
 
Korus vērtēja kompetenta žūrija, kuras sastāvā šoreiz bija novada domes Izglītības un kultūras nodaļas vadītāja Elita Terentjeva, dziedātāja Inese Bumbiere, komponists Gunārs Freidenfelds un diriģents Guntars Felsbergs. Viņu uzdevums bija novērtēt katra kora vokālo skanējumu, vizuālo izskatu, atraktivitāti, emocionalitāti, humora izjūtu, kā arī koptēlu.
 
Apkopojot rezultātus, katrs koris ieguva kādu no nominācijām – vīru koris "Imanta" tika atzīts par "Jestrāko kori", jauktais koris "Salve" – par "Drosmīgāko kori", jauktais koris "Malduguns" – par "Krāšņāko kori", jauktais koris "Dzīle" – par "Kvēlāko kori" un sieviešu koris "Undīne" – par "Stilīgāko kori".
 
Pasākumu vadīja un visus klātesošos izklaidēja improvizācijas meistars Juris Kozlovskis, nepārtraukti trenējot klātesošo vēdera muskuļus ar kārtīgu smieklu devu. Vēlamies pateikties ikvienam pasākuma dalībniekam un skatītājam par lielisku atmosfēru, kā arī sieviešu kora "Undīne" diriģentēm, koncertmeistaram un dziedātājām par tradīcijas uzturēšanu!
 
 
Tautas nams "Ozolaine"
Share on Facebook Tweet