Rakstos

Drukāt

FOTO: Mākslinieces Ārijas Cekules jubileja un izstādes atklāšana

.

Cekule jubileja 3316. maijā tautas namā "Ozolaine" astoņdesmit gadu jubilejā sveicām radošu un spilgtu personību Carnikavas novadā – mākslinieci Āriju Cekuli. Savā dzimšanas dienā viņa novada iedzīvotājiem un viesiem dāvā personālizstādi "Vēl es varu, vēl es daru", kura būs apskatāma līdz 16. jūnijam.
 
Pasākumu vadīja Cekules kundzes mazbērni, sveikt mākslinieci bija ieradušies ģimenes locekļi, skolas gadu draudzenes, Carnikavas novada domes un draudzes pārstāvji, tautas lietišķās mākslas studijas "Auseklītis" un tēlotājmākslas studijas "Triepiens" dalībnieki, kur Ārija kundze pati darbojas, kā arī Carnikavas invalīdu biedrība, kolēģi no Inčukalna un vēl daudzi citi jubilāres draugi un atbalstītāji.
 
Ārija Cekule ir mūsu tautas nama "Ozolaine" dvēsele – māksliniece ir darinājusi teju visu tautas nama kolektīvu karogus, noaudusi altārsegas un paklājus Carnikavas baznīcai, dāvājusi mums savas gleznas un arvien turpina priecēt ar jauniem mākslas darbiem.
 
Mākslinieces radošās dzīves darbu pūrā ir arī 200 brunči tautiskos rakstos, daudzas gleznas, zīmējumi, pogu bildes un krāšņas tekstilijas. Daļu šī krāšņuma var aplūkot tautas namā, tāpēc aicinām novadniekus un viesus apmeklēt izstādi.
 
Vēlam mūsu Ārijai stipru veselība un vēl daudz radošu gadu!
 
A.Vorobeja
 
Share on Facebook Tweet