Rakstos

Drukāt

FOTO: Carnikavas dejotāji gatavojas deju lieluzvedumam „Līdz varavīksnei tikt”

.

Svetki 15No 6. līdz 12. jūlijam Rīgā norisinās XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki. Mūsu novadu svētkos pārstāvēs Carnikavas pamatskolas 3. – 4. klašu deju kolektīvs, kā arī deju kolektīva „Dālderītis" 5. – 9. klašu grupa. Svētku dalībnieku vidū būs arī mūsu popgrupa „Jūras zaķi".
 
Abas dejotāju grupas uzstāsies koncertuzvedumā „Līdz varavīksnei tikt". Tā ģenerālmēģinājums notiks šovakar, 9. jūlijā, plkst. 19.00, savukārt koncerti – rīt, 10. jūlijā (plkst. 12.00 un 17.00), un sestdien, 11. jūlijā plkst. 11.00.
 
Jau kopš otrdienas, 7. jūlija, mūsu dejotāji ar autobusu katru dienu dodas no Carnikavas uz Daugavas stadionu Rīgā, kur piedalās kopmēģinājumos.
 
Carnikavas pamatskolas 3. – 4. klašu grupa lielkoncertā dejos četras dejas: „Darī tā, dari šitā", „Es atradu akmentiņu", „Daugaviņa lielījās" un „Maize aug", bet „Dālderīša" 5. – 9. klašu dejotāji izpildīs trīs dejas: „Kalējs kala debesīs", „Andžiņš" un „Slotu dancis", kā arī piedalīsies zīmējumu veidošanā dejām „Es atradu akmentiņu" un „Daugaviņa lielījās". Abas mūsu dejotāju grupas piedalīsies arī uzveduma fināla priekšnesumā „Un no mākoņiem".
 
Savukārt mūsu popgrupa „Jūras zaķi" uzstāsies ielu koncertos Rīgā – 10. jūlijā plkst. 12.00 Ziemeļblāzmas kultūras pils dārzā un 11. jūlijā plkst.14.00 atpūtas centrā „Lido" Krasta ielā.
 
Ar detalizētu svētku programmu turpmākajām dienām var iepazīties ŠEIT.
 
Interesanti, ka šogad svētku dalībniekiem bija uzdevums līdzdarboties sava novada saukļa radīšanā, kurā jāievēro princips – sauklī ietverto vārdu pirmajam burtam jābūt tieši tam, ar kuru sākas novada nosaukums. Lai Carnikavas novadam atrastu vispiemērotāko tekstu, kur katrs vārds sākas ar burtu „C" , iesaistījās gan lieli, gan mazi, par ko visiem sirsnīgs paldies! Carnikavas pamatskolā tika sarīkots radošs konkurss, un rezultātā Carnikavas novads svētku gājienā 12. jūlijā tiks pieteikts ar šādu tekstu:
 
Ceļmalā ceļinieks ceļazīmi ceļ: Carnikava.
 
Ceļavējš ceļotājiem ceļasomas ceļ.
 
Ciku caku cilpojiet caur Carnikavas ceļu cilpām!
 
Cik cīruļu, cielaviņu Carnikavu cildināja!
 
Īsi pirms svētkiem abas dalībnieku grupas pulcējās uz kopīgu fotografēšanos pie Novadpētniecības centra kopā ar kolektīvu vadītājiem – Anitu un Jāni Preciniekiem (interviju ar abiem pedagogiem var lasīt izdevuma "Carnikavas Novada Vēstis'' jūlija numurā).
 
Lepojamies, ka Jānis Precinieks šogad ir deju lielkoncerta mākslinieciskās vadītājas Indras Ozoliņas asistents un četrās dejās līdzvada simtiem dejotāju soļus.
 
„Ceru, ka visi tie, kuriem sirdī deja ir mīļa, ir ieguvuši biļetes un krāšņo deju lielkoncertu varēs noskatīties klātienē. Ja ne, svētkus varēs baudīt arī pie TV ekrāniem. Ja nevar tikt uz kādu no koncertiem, košas svētku emocijas var gūt arī gājienā. Nāciet uz gājienu sveikt Carnikavas dejotājus! Tas ir tik saviļņojoši un patīkami, kad, ejot gājienā, tev kāds uzsauc," novadniekus aicina Jānis Precinieks.
 
Svētku organizatori aicina pasākuma apmeklētājus uz Daugavas stadionu doties kājām, braukt ar velosipēdu vai izmantot sabiedrisko transportu, automašīnu novietojot citur pilsētā. Daugavas stadiona tuvumā skatītāju personīgajiem transportlīdzekļiem autostāvvietu nebūs. Pie Daugavas stadiona, Grīziņkalnā, ir izveidota speciāla apsargāta bezmaksas velonovietne.
 
Fotoreportāža par gatavošanos svētkiem ŠEIT.
 
I.Cerbule
 
Dejotaji9
 
 
Share on Facebook Tweet