Rakstos

Drukāt

Jau piektdien U.Siliņa jaunās grāmatas atvēršanas svētki Carnikavā

.

Silina gramata 6007. augustā plkst. 18.00 tautas namā „Ozolaine" notiks mūsu novadnieka Ulda Siliņa grāmatas „Atskatīties, pasmaidīt.." atvēršanas svētki un tikšanās ar autoru. U.Siliņš ir šobrīd Austrālijā dzīvojošs latviešu dramaturgs, aktieris, humorists, žurnālists, kultūrvēsturnieks, publicists un Tēvzeme ordeņa virsnieks.
 
Viņa atmiņu krājums „Atskatīties, pasmaidīt.." aptver laika posmu no 1930. – 1945. gadam un vēsta par autora bērnību Carnikavā, skolas gaitām, pirmajām mīlestībām, krievu un vācu okupācijas laikiem, bēgšanu uz Vāciju un piedzīvojumiem piefrontes joslā, kur viņš bija norīkots nocietināšanas darbos. U.Siliņa stāstījumā kā allaž netrūkst ne humora, ne nostalģijas.
 
Grāmata „Atskatīties, pasmaidīt..", kas izdota ar Carnikavas novada domes finansiālu atbalstu, ir pirmais no trim U.Siliņa atmiņu krājumiem. Izdošanu gaida arī atmiņu grāmatas „Reiz UNRRAS laikos, reiz IRO dienās" par pēckara posmu bēgļu nometnēs Vācijā (1945 – 1950) un „Zem Dienvidu krusta" par latviešu emigrantu dzīvi Austrālijā (1950 – 1992).
 
U.Siliņš ikvienu aicina uz tikšanos Carnikavā 7. augustā!
Share on Facebook Tweet