Rakstos

Drukāt

Sestdien Carnikavā izstādes "Papīra dvēsele" atklāšana un radošās darbnīcas

.

Foto Maldere 800Sagaidot Latvijas simtgadi, Carnikavā turpinās izstāžu cikls "Latvijas matērija" un jau 27. februārī plkst. 14.00 visi interesenti aicināti uz izstādes "Papīra dvēsele" atklāšanu tautas namā "Ozolaine". Tad norisināsies arī radošās darbnīcas, kas ļaus ikvienam tuvāk pieskarties papīram kā vienai no Latvijas matērijām.
 
Radošo darbnīcu dienā aicinām izveidot Latvijai veltītu atklātni papīra liešanas tehnikā, piedalīties gaismas tapšanā, kopīgi darinot gaismas objektu, veidot papīra maskas un tērpus, kā arī atnest savu iemīļoto prozas, dzejas vai cita veida lasāmvielu, lai pie atvērtā mikrofona dalītos fragmentos, kas sirdij ir vistuvākie.
 
Radoši pieskarties papīram varēs kopā ar papīrmākslas darbnīcas "Viktora vēstules" māksliniekiem, "Lampu dizaina darbnīcas" dizaineri Aigaru Lenkēviču, radošo apvienību "Dzīvotprieks" un papīra mākslinieci Diānu Gustavu.
 
Izstādē "Papīra dvēsele", kas būs apskatāma līdz 14. aprīlim, savus darbus apskatei piedāvā gleznotāja Ilze Dilāne un grafiķe, dizaina māksliniece Ērika Māldere, kā arī Carnikavas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi un Carnikavas tēlotājas mākslas studijas "Triepiens" dalībnieki, kas speciāli izstādei izveidojuši darbus uz pašu lietiem papīriem.
 
Ilze Dilāne ir gleznotāja, kura kopš 2008. gada veido darbus papīra masas veidošanas tehnikā. Jaucot kopā dažādas krāsas un tekstūras papīra masas, top neparastas, košām krāsām piesātinātas kompozīcijas. "Papīra masas gleznošana man šķiet unikāls veids kā gleznot. Fakts, ka glezna ir papīrā, nevis uz tā, šo procesu padara vēl aizraujošāku," atzīst māksliniece.
 
Savukārt Ērika Māldere izstādē piedāvās apskatīt grafikas darbu sēriju "Sievišķības krasta līnija". Māksliniece uzskata, ka emocionālai grafiskai izteiksmei ir jārada it kā nejaušības klātbūtnes sajūta, līnijai ir jābūt veiklai, profesionālai, vieglai, precīzai, graciozai un vienreizējai kā balerīnai.
 
Līdz Latvijas Republikas proklamēšanas 100. gadadienai Carnikavas novada dome organizē mākslas izstāžu ciklu – triloģiju: "Latvijas matērija" (2016), "Latvijas gars" (2017) un "Latvijas sapņi" (2018). Izstāžu ciklu norisē Carnikavas novada iedzīvotāji un viesi varēs iepazīt un sajust Latvijā radītās materiālās un nemateriālās vērtības, kā arī kopīgi iezīmēt nākotnes vīzijas un sapņus. 
 
Informāciju sagatavoja:
Agnija Saprovska,
Carnikavas tautas nama "Ozolaine"
vadītājas vietniece
E-pasts:
Mob. 29541105
 
Share on Facebook Tweet