Rakstos

Drukāt

FOTO: Carnikavā "Koru karos" sacenšas pieci atraktīvi kori

.

Koru kari 420. februārī tautas nams "Ozolaine" pārtapa par muzikālā šova "Carnikavas koru kari 2016" radošo skatuvi. Savā starpā sīvi sacentās pieci atraktīvi kori: Valmieras vīru koris "Imanta", Codes jauktais koris "Mēmele", koncertapvienības "Ave Sol" sieviešu koris "Jumala", Bērzaunes pagasta vīru koris "Gaiziņš" un, protams, svētku rīkotāji – Carnikavas sieviešu koris "Undīne".
 
Muzikālais šovs skatītājus Carnikavā priecē jau septīto gadu, un arī šogad koriem tajā bija daudzpusīgi jāatklāj savi muzikālie un radošie talanti. Pirmajā kārta katrs koris izpildīja savu moto vai dziesmu, kas viņiem ir vistuvākā un visprecīzāk izteic tā garu. Savukārt otrajā kārtā koriem bija iespēja pārsteigt skatītājus, žūriju un konkurentus ar izdomu, jo uzdevums bija izpildīt dziesmu, papildinot to ar kustībām un iesaistot vismaz vienu mūzikas instrumentu. Tā klausītāji gan nokļuva pirmatnējā mednieku kopienā, gan paciemojās pie jūras nārām, iepazina tautu meitu nešpetno dabu, kā arī sastapa īstenus meža zvēru dzinējus.
 
Trešā, noslēdzošā kārta bija pārsteigumiem bagātākā. Visi kori saņēma uzdevumu – šī gada jubilāra Raimonda Paula "Sikspārņa Fledermauša dziesmu", kura bija 15 minūšu laikā jāaranžē, radot arī savu unikālo vēstījumu. Uzdevumu vēl saržģīja fakts, ka kori izlozes kārtā apmainījās ar diriģentiem, un tas pavēra iespēju koriem rast jaunas nianses savā skanējumā un izpausmēs.
 
Korus vērtēja kompetenta žūrija, kuras sastāvā bija novada domes Izglītības un kultūras nodaļas vadītāja Elita Terentjeva, dziedātāja un Dobeles violetā ceriņkora vadītāja Ieva Sutugova, vokālās grupas "Latvian voices" dziedātāja un kora "Mundus" diriģente Andra Blumberga un Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica.
Apkopojot rezultātus, katrs koris ieguva kādu no nominācijām – vīru koris "Imanta" tika atzīts par "Jautrāko kori", jauktais koris "Mēmele" – par "Drosmīgāko kori", sieviešu koris "Jumala", kas ieguva arī augstāko punktu novērtējumu – par "Stilīgāko kori", vīru koris "Gaiziņš" – par "Kvēlāko kori" un sieviešu koris "Undīne" – par "Krašņāko kori".
 
Pasākumu vadīja un visus klātesošos izklaidēja improvizācijas meistars Mārtiņš Kozlovskis.
 
 
Tautas nams "Ozolaine"
Share on Facebook Tweet