Rakstos

Drukāt

FOTO: Carnikavā nosvin tradicionālos Zvejnieksvētkus

.

Zvejnieksvetki 87Jau tradicionāli otrajā jūlija sestdienā, kas šogad iekrita 9. jūlijā, Carnikavā norisinājās Zvejnieksvētki. Pateicoties jaukajam laikam un plašajai izklaides un sporta programmai, šogad tradicionālie svētki bija pulcējuši ļoti lielu skaitu apmeklētāju.
 
Svētki agri no rīta sākās pie Gaujas ar makšķerēšanas sacensībām – "Feeder kausu" (sacensības turpinājās arī svētdienā, kad tika noskaidroti uzvarētāji; sacensību fotogaleriju var skatīt ŠEIT). Savukārt jau no pulksten 8.00 Carnikavas galvenajās ielās un parkā sāka darboties Zvejnieksvētku gadatirgus, kurā savas preces piedāvāja amatnieki, puķu un dārzeņu audzētāji un dažādi uzņēmēji no visas Latvijas. Pie tautas nama "Ozolaine" rīta pusē varēja apskatīt "ērmriteņus" – interesantus velosipēdveida braucamrīkus, ar kuriem pat drīkstēja izmest kādu līkumu, bet ap 12.00 izgreznotā pajūgā ieradās Zvejnieksvētku kapteinis, lai ar kuģa zvanu ieskandinātu svētkus.
 
Carnikavas Novadpētniecības centrā no 13.00 līdz 18.00 Zvejnieksvētku viesi varēja piedalīties vai vērot daudzveidīgās sporta aktivitātēs (sporta sacīkšu fotogalerija ŠEIT), startēt zolītes turnīrā, darboties dažādās darbnīcās, kā arī nogaršot svētku organizatoru sarūpēto zivju zupu. Darbnīcās un atrakcijās ģimenes ar bērniem mācījās lāpīt tīklus, siet īstu jūrnieka mezglu, izbrauca pa Gauju ar zvejnieku laivu līdz ietekai jūrā, bet meistari Mārtiņš un Inga Pērkoni palīdzēja viesiem veidot māla traukus Baltā galdauta svētkiem, savukārt keramiķis Leontīns Cīrulis rādīja un mācīja, kā māla traukus veido ar virpu.
 
Lai saīsinātu ceļu no Carnikavas centra uz izklaides un sacensību vietu Gaujmalā, svētku viesu ērtībām pāri Vecgaujai tika uzstādīts plostu tilts.
 
Vakarā Carnikavas parka estrādē uzstājās solisti Andris Ērglis, Igo un Ieva Kerēvica kopā ar pavadošo grupu Jāņa Strazda vadībā, bet pēc koncerta līdz pat rīta gaismai norisinājās zaļumballe kopā ar grupu "Mākoņstūmēji" un Dj KOZY.
 
Paldies visiem viesiem, un īpaši tiem, kuri starp Zvejnieksvētku svinību vietām Baltijas jūras un līča piekrastē izvēlējās tieši svētkus Carnikavā! Uz tikšanos 15. Nēģu svētkos, kas Carnikavā norisināsies 20. augustā!
 
 
A.Vorobeja
Share on Facebook Tweet