Rakstos

Drukāt

Māksliniekiem un amatniekiem iespēja piedalīties galdautu izstādē

.

Galdauts baltaisNo šī gada 2. jūnija līdz 2. augustam Carnikavas tautas namā norisināsies galdautu izstāde "Tradīcijas gars", kas tiek veidota Latvijas simtgadei veltīto pasākumu cikla "Latvijas gars" ietvaros.
 
Aicinām māksliniekus un amatniekus veidot galdautus, izmantojot gan tradicionālās rokdarbu tehnikas (aušana, tamborēšana, izšūšana, adīšana u.c.), gan arī meklējot mūsdienīgus risinājumus un pieejas, kas atklātu izstādes konceptuālo ideju. Galdauti var būt darināti no tradicionāliem un arī neierastiem materiāliem.
 
Ar galdautu izstādi "Tradīcijas gars" vēlamies meklēt kopsakarības kultūras, amatu prasmju un dzimtu tradīciju saknēs. Izstāde ir arī aicinājums apjaust, ka Latvija ir ne tikai dažādu dzimtu, bet arī atšķirīgu etnisko, sociālo un cita veida tradīciju kopīgs saimes galds.
 
Izstādes "Tradīcijas gars" vadmotīvs ir galdauts kā simbols tradīcijai, stāsts, mīts, leģenda vai notikums. Galdauts ierasto un ikdienišķo spēj pārvērst svētkos, vienot saimes un radīt neaizmirstamus mirkļus arī vienkāršai ikdienas maltītei. Plašāka informācija un izstādes nolikums: www.kultura.carnikava.lv.
 
Pieteikt dalību izstādē var, sūtot pieteikumu pa pastu līdz 19. aprīlim (Carnikavas tautas nams "Ozolaine", Jūras iela 1A, Carnikava, Carnikavas novads, LV-2163) vai elektroniski – līdz 24. aprīlim rakstot uz e-pastu: . Izstādes koordinatore: tautas nama "Ozolaine" vadītājas vietniece Agnija Saprovska, tālr. 29541105, e-pasts: .
 
A.Saprovska
Share on Facebook Tweet