Rakstos

Drukāt

FOTO: Muzeju naktī jaunajos Cēlajos skan šūpuļstāsti un dziesmas

.

Muzeju nakts 3Muzeju nakts programma 19. maijā Carnikavas Novadpētniecības centrā vedināja apmeklētājus atsaukt atmiņā bērnības ainas, un, tāpat kā muzejos visā Latvijā, pievērsās šūpuļa tematikai.

Vakars iesākās ar Carnikavas folkloras kopa "Cēlāji" izpildītajām skaistajām šūpuļdziesmām. Savukārt Carnikavas teātra studija "Nagla" skatītājiem uzveda atraktīvu ludziņu par mazo ganiņu.

Vēlāk Novadpētniecības centra saimes istabā varēja pārbaudīt zināšanas jautājumu un atbilžu spēlē par šūpuļa darināšanu, kā arī tradīcijām jaundzimušā bērna pirmajās dienās, mēnešos, gados. Centra darbinieces aicināja atcerēties tautasdziesmu vārdus un spēlēt izzinošas spēles, zīmēt un radoši darboties, kā arī negaidīti dzestrajā vakarā sasildīties, dzerot piparmētru tēju.

Zvejniekiem “šūpulis” no dzimšanas līdz kapa malai ir stipra un uzticama laiva, tāpēc zibakcijā "Piejūras sapņi", kas tieši Muzeju nakts nedēļas nogalē norisinājās visā Carnikavas novadā, pašdarbības mākslinieki kopā ar muzeja viesiem izveidoja sveicienu Latvijai jubilejā – “Ļaužu laivu” Gaujmalā.

Neizpalika putra ar bērnības garšu, sarunas par Carnikavas vēsturi un spēles līdz pat pusnaktij.

Šogad muzeju naktī Carnikavas novadpētniecības centru apmeklēja vairāk nekā 170 viesu – gan vietējie iedzīvotāji, gan ciemiņi no Rīgas, kā arī no ārvalstīm – Igaunijas, Krievijas un Armēnijas. Novadpētniecības centrs sirsnīgi pateicas visiem Muzeju nakts viesiem, teātra studijas "Nagla" un folkloras kopas "Cēlāji" saimēm par dalību pasākumā!

Ja neizdevās pabūt Novadpētniecības centrā Muzeju naktī, visas tai veltītās spēles, uzdevumus un izziņas materiālu var izmēģināt un izpētīt mūsu Novadpētniecības centrā jebkurā laikā, kad centrs ir atvērts apmeklētājiem. Gaidām jūs!

O. Rinkus

FOTOGALERIJA

Share on Facebook Tweet