Rakstos

Drukāt

FOTO: Godināti veiksmīgākie novada sportisti un treneri 2015.gadā

.

Sporta laureats 2015 71
19. februārī tautas namā "Ozolaine" notika ikgadējais pasākums "Carnikavas sporta laureāts", kura laikā ar naudas balvām tika apbalvoti 2015.gada 55 veiksmīgākie novada sportisti, kā arī četri treneri. Kopējais balvu fonds, ko Carnikavas novada pašvaldība piešķīra par sasniegumiem sportā 2015. gadā, sastāda 13 096 EUR.

Kā ik gadu, Carnikavas tautas namā "Ozolaine" ar naudas balvām tika sveikti novada sportisti, kas pagājušajā gadā ar panākumiem piedalījušies Latvijas un starptautiskā mēroga sacensībās pieaugušajiem un jauniešiem, kā arī viņu treneri.

Lielāko naudas balvu – 1000 eiro – par 1.vietu Eiropas čempionātā sambo ieguva Linda Circene. Tādu pašu summu par šo panākumu saņēma arī viņas treneris Leonīds Kuzņecovs, kura vairāki audzēkņi pērn guvuši ievērojamus panākumus arī citās sacensībās. Piemēram, Ralfam Rūsiņam piektā vieta pasaules čempionātā sambo, Serafimai Nazarovai otrā vieta Eiropas čempionātā sambo, vēl vairākiem godalgotas vietas Latvijas čempionātā džudo.

750 eiro balvu saņēma Evita Rudzīte, kura Latvijas dāmu florbola izlases sastāvā izcīnīja piekto vietu pasaules čempionātā. 500 eiro tika pagājušā gada Latvijas labākā riteņbraucēja titula īpašniekam Tomam Skujiņam, 300 eiro ieguva pasaules vicečempions BMX riteņbraukšanā jauniešiem Kristers Apels. Ar 200 un 250 eiro balvām tika sveiktas ziemas sporta veidu pārstāves – kērlingiste Una Ģērmane (pirmā vieta Latvijas Ziemas olimpiādē) un slēpotāja Laima Klauža.

Pasākuma laikā tika pasniegtas arī īpašas Carnikavas novada balvas vairākās nominācijās:
"Aktīvākā sporta biedrība novadā 2015. gadā" – Carnikavas makšķerēšanas skolai;
"Par mūža ieguldījumu sportā" – Gunāram Ostupam;
"GADA treneris" – Leonīdam Kuzņecovam;
"GADA sportiste" – Lindai Circenei;
"GADA sportists" – Ralfam Rūsiņam.

Vairāk nekā pussimts novadnieku, kuri saņēma atzinības no Carnikavas novada pašvaldības, pārstāv dažādus sporta veidus – vieglatlētiku, volejbolu, šosejas, kalnu un BMX riteņbraukšanu, peldēšanu, džudo un sambo, jātnieku sportu, kalnu un distanču slēpošanu, kamanu suņu sportu, orientēšanos un rogainingu, triatlonu, spīdveju, peldēšanu, kērlingu un petanku.
 
 
Carnikavas sporta centrs
Share on Facebook Tweet