Rakstos

Drukāt

Pasaules kausa izcīņas posms kamanu suņu sacensībās – Carnikavā 27.aprīlī

.

suni sacensibasIestājoties siltākam laikam, kamanu suņu sporta piekritēji ir gatavi novilkt slēpes un sēsties uz divriteņiem un velokamanām, lai uzsāktu „Baltijas kausa 2013" 1. posmu – „Latvijas čempionātu 2013", kas Carnikavas novada „Nagaiņos" notiks 27. un 28. aprīlī.
 
Šis būs īpašs notikums Latvijas kamanu suņu sporta vēsturē, jo pirmo reizi Latvijas posms ietilps Pasaules kausa izcīņā. Latvijas Kamanu suņu sporta federācija („Latvijas čempionāta 2013" organizatori) katras sacensības cenšas padarīt arvien daudzpusīgākas un aizraujošākas kā sportistiem, tā arī skatītājiem. Šoreiz tiks pārspēts iepriekšējo gadu citu valstu dalībnieku skaits, sastāvā būs sportisti ar pieredzi un rūdījumu. Spēks un adrenalīns virmos gan suņos, gan mušeros (pajūga vadītājos).
 
Par „Latvijas čempiona 2013" titulu, kā arī svarīgajiem kopvērtējuma punktiem varēs cīnīties šādās kategorijās:
- Kanikorss (skrējiens kopā ar suni);
- Baikdžorings (suns velk velosipēdistu);
- 1 suņa skūteru klase (suns velk bezpedāļu velosipēdu);
- 2 suņu skūteru klase (suņi velk bezpedāļu velosipēdu);
- 4 suņu velokamanas (suņi velk velokamanas);
- 6 suņu velokamanas (suņi velk velokamanas);
- Bērnu kanikross (6–10 gadi un 11–13 gadi)
 
Šajās sacensībās var piedalīties ikviens, kam patīk aktīvi pavadīt laiku kopā ar savu suni. Suņu šķirnei vai bezšķirnei nav nozīmes – galvenais ir azarts, vēlme piedalīties un gūt jaunus iespaidus.
 
Skatītājiem, kuri apmeklēs šīs sacensības ar saviem suņiem, līdzi jābūt Eiropas Savienības mājdzīvnieka pasei (vai vakcinācijas apliecībai) ar derīgu atzīmi par trakumsērgas vakcināciju.
 
Skatītājiem ieeja bez maksas!
 
Sīkāka informācija:
Latvijas Kamanu suņu sporta federācija
Tālr. 26445702
www.sleddog.lv
 
Sagatavoja:
Latvijas Kamanu suņu sporta federācija
 
Share on Facebook Tweet