Rakstos

Drukāt

Carnikavā notiks Latvijas riteņbraukšanas sezonas noslēguma pasākums

.

Toms Skujins labotsPirmdien, 23. decembrī plkst. 17.00 Carnikavas tautas namā "Ozolaine" norisināsies Latvijas Riteņbraukšanas federācijas sezonas noslēguma pasākums, kurā tiks apbalvots arī 2013. gada Latvijas labākais riteņbraucējs - carnikavietis Toms Skujiņš.
 
Ar spraigām cīņām, spožām uzvarām, rūgtiem zaudējumiem, jauniem talantiem un nozīmīgām pašmāju sacensībām, noslēgusies Latvijas riteņbraukšanas sporta sezona.
 
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas sezonas noslēguma pasākumā, kas notiks tautas namā „Ozolaine", tiks godināti Latvijas labākie riteņbraucēji, kuri guvuši panākumus Eiropas un pasaules čempionātos, kā arī sekmīgi startējuši lielākajos pasaules velobraucienos. Tāpat ar īpašajām federācijas balvām tiks apbalvoti gada treneri, lielāko sacensību organizatori un atbalstītāji.
 
Kulminācijā tiks godināts arī aizvadītā gada labākais Latvijas riteņbraucējs – Toms Skujiņš. Viņam tiks pasniegta pirmā latvieša – pasaules čempiona treka riteņbraukšanā – Dzintara Lāča vārdā nosauktais ceļojošais kauss. Tāpat savu novadnieku godinās arī Carnikavas novada pašvaldība un Latvijas Riteņbraukšanas federācija.
 
Latvijas gada labākā riteņbraucēja noteikšana šogad notika pirmo reizi. Tajā tika ņemtas vērā līdzjutēju, sporta žurnālistu, BMX klubu, šosejas un MTB treneru, kā arī LRF padomes balsis.
 
Kopumā 2013. gads Latvijas riteņbraukšanā bijis ražīgs. Māris Štrombergs kļuva par Eiropas čempionu un uzvarēja vairākos ASV čempionāta posmos. Toms Skujiņš izcīnījis trešo vietu Eiropas un piekto pasaules U23 čempionātos, Edžus Treimanis finišēja otrais Eiropas BMX čempionāta kopvērtējumā un pasaules kausa posmā, Gatis Smukulis debitēja prestižajā „Tour de France" velobraucienā", bet Ainārs Ķiksis atdzīvināja Latvijas treka riteņbraukšanas panākumus, uzvarot pasaules un Eiropas treka čempionātos meistariem. Šie ir tikai daži no mūsu riteņbraucējiem, kas guvuši panākumus starptautiska mēroga sacensībās. Sezonas noslēguma pasākumu organizē Latvijas Riteņbraukšanas federācija un Carnikavas novada pašvaldība.
 
Informāciju sagatavoja:
Toms Markss,
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs
Tālrunis: +371 26255435
Elektroniskā pasta adrese:
Share on Facebook Tweet