Rakstos

Drukāt

Carnikavas novads ar Latvijas kūrortpilsētu asociāciju piedalījās tūrisma izstādē „Matka"

.

No š.g. 15. – 18. janvārim Helsinkos norisinājās starptautiskā tūrisma izstāde „Matka 2015” izstāžu zālē „Helsinki Exhibition & Convention Centre”. Šajā gadā izstādi kopumā apmeklēja 68 000 apmeklētāji un vairāk kā 1000 dalībnieki no 80 dažādām valstīm.
 
Galamērķis gadatirgū tika pārstāvēts Tūrisma attīstības valsts aģentūras stendā, kurā darbojās pārstāvji no Latvijas kūrortpilsētu asociācijas (Carnikavas novada dome), Jūrmalas tūrisma informācijas centra, Jūrmalas lielākās kūrortviesnīcas, „Hotel Jūrmala Spa” un „Baltic Beach Hotel” un Latvijas viesnīcu un restorānu asociācijas.
 
Galamērķis Somijā tika prezentēts kā brīvdienu, aktīvas atpūtas un atveseļošanās vieta jūras krastā. Carnikava tika izcelta ar dabas parka „Piejūra” aktīvās atpūtas vietām un nēģu zvejas izziņas piedāvājumiem, kā arī citām aktīvās atpūtas iespējām. Apmeklētājiem stendā tika piedāvāta „Central Baltic Cycling” velotūrisma karte un brošūra, Vidzemes piekrastes tūrisma karte, Carnikavas novada ceļotāju brošūra, Zaļā mantojuma kultūras karte un Vidzemes kultūras tūrisma karte. Pirmais pusgads Latvijā paies ES prezidentūras zīmē, tāpēc arī galamērķis šogad piedāvā īpašos piedāvājumus, tāpat 2015.gada pasākuma plānu.
 
Somija ir būtisks tūrisma tirgus. Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem ceļotāju skaits no Somijas ir augošs. Somijas ceļotājiem ir saistoša gan Latvijas uzņēmumu pakalpojuma kvalitāte, gan arī cenas.
 
Dalība izstādē pamatota ar 2014.gada 10.decembrī noslēgto līgumu Nr.L-ĀTA-14/-2485 ar v/a „Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra” par projektu Nr. ĀTA/2.3.1.1.1/14/67/044 īstenošanu (saskaņā ar Tūrisma attīstības valsts aģentūras un Jūrmalas pilsētas domes līgumu Nr.1.2-16/998, noslēgtu 2014.gada 24.jūlijā, un 2014.gada 30.jūnija Tūrisma attīstības valsts aģentūras lēmumu Nr.5 par biedrības „Latvijas kūrortpilsētu asociācija” dalība nacionālajā stendā tūrisma izstādē Somijā, kurā Carnikavas novada dome piedalās kā partneris.
 
 
IEGULDĪJUMS TAVĀ NĀKTONĒ
 
 
V.Pastare
 
Share on Facebook Tweet