Rakstos

Drukāt

Notiks tūrisma sezonas atklāšanas pārgājiens pa Carnikavas novadu

.

20 pargajiens 12.maijsNovada iedzīvotāji un viesi aicināti piedalīties bezmaksas pārgājienā pa Carnikavas novadu 12. maijā. Acināti visi, kas vēlas aktīvi pavadīt dienu pie dabas.


Plānots aplūkot piejūras dabas parka bagātības – Garezerus un Gaujas ieteku jūrā, kā arī šķērsot Gauju pār kājāmgājēju tiltu un izzināt Carnikavas novada vēstures liecības Carnikavas Novadpētniecības centrā. Maršruta kopgarums ~12 km un plānotais maršruta ilgums līdz 4h. Pārgājienu vadīs pieredzējis un zinošs novada gids Jānis Zariņš, kas ļaus paskatīties uz novadu no jauna un uzzināt ko nedzirdētu.

Maršruta gaita: Lilastes dzelzceļa stacija – Garezeri – Gaujas ieteka jūrā – kājāmgājēju un velosipēdistu tilts pār Gauju – Carnikavas aizsargdambis – Carnikavas Novadpētniecības centrs, kur visus dalībniekus gaidīs sadraudzības zupa.

Pulcēšanās pārgājienam plānota 12. maijā no 11.00 līdz 11.10 pie Lilastes dzelzceļa stacijas.

Noderīga informācija: vilciena saraksts Rīga 10:18 – Carnikava 10:58 – Lilaste 11:05, savukārt mājupceļam visērtākais vilciens Lilaste 15:54 – Carnikava 16:02 – Rīga 16:40. Autobraucēji var novietot automašīnas kā Carnikavā tā Lilastē, lai pēc pārgājiena varētu ērti organizēt mājupceļu. Jāģērbjas atbilstoši laika apstākļiem un līdzi jāņem savs dzēriens.

Gida Jāņa Zariņa telefons saziņai pārgājienu dienā +371 26980327.

Pieteikšanās pārgājienam noris līdz 11. maijam. Pieteikšanās ŠEIT!

Foto: Marina Šiliņa
Share on Facebook Tweet