Rakstos

Drukāt

Carnikavu popularizēs tūrisma izstādē "Balttour 2014"

.

balttour VidzemeNo 7. līdz 9. februārim izstāžu centrā Ķīpsalā notiks 21. starptautiskā tūrisma izstāde – gadatirgus „Balttour 2014", kas ir lielākais vietējais tūrisma notikums Latvijā.
 
Šogad Vidzemes piekrastes tūrisma klastera iniciatīva „Saviļņojošā Vidzeme", kas ietver sevī Carnikavas, Alojas, Limbažu, Saulkrastu un Salacgrīvas novadu, atradīsies blakus Vidzemes kopējam piedāvājumam un iepazīstinās ar aktuāliem jaunumiem Vidzemes piekrastē.
 
Jau vairākus gadus Vidzemes piekrastes novadi gatavo vienotu materiālu, kuru atzinīgi novērtē gan vietējie ceļotāji, gan ārvalstu izstāžu apmeklētāji, jo vienuviet atrodama informācija par apskates objektiem, naktsmītnēm un aktīvās atpūtas iespējām.
 
Saņemot karti ikviens varēs iepazīt arī jauno piekrastes logo, kas idejiski ataino saules un jūras mijiedarbību piekrastē, kā arī piecu novadu sadarbību. Aktīvākie uzņēmēji piedāvās savas prezentācijas „Saviļņojošās Vidzemes" stendā visu izstādes dienu garumā ar loterijām, degustācijām, fotografēšanos ar nēģu karali, ūdens tūrisma iespējām un radošām darbnīcām.
 
7. februārī plkst. 12.00 izstādē „Balttour 2014" Vidzemes piekrastes stendā notiks „Saviļņojošās Vidzemes" tūrisma kartes „Vidzemes piekraste" un zīmola prezentācija. Atnāc un saņem bezmaksas piekrastes tūrisma ceļvedi arī Tu!
 
Savukārt plkst. 13.00 Vidzemes tūrisma asociācijas stendā būs iespēja saņemt vēl vienu jaunu materiālu – „Zaļā kultūras mantojuma" maršrutu, kas savieno vairākas pilsētas starp Krieviju, Igauniju un Latviju. Ceļš ved cauri arī Vidzemes piekrastei, vilinot iepazīt ne tikai muižas un to parkus, bet arī pilis, baznīcas un citas arhitektūras pērles. Ģimenes ar bērniem būs aicinātas līdzdarboties dažādās interaktīvās muzeju programmās un radošās darbnīcās, kā arī baudīt vietējo ražotāju kārumus.
 
Velo aktīvistiem Vidzemes piekrastes iepazīšanai noteikti būs noderīgs jaunais projekta „CentralBalticCycling" ietvaros veidotais ceļvedis ar 573 km garo velomaršrutu, kura prezentācija notiks 7. februārī plkst. 14.00. Vidzemes piekraste ir piemērota velobraucējiem, iepriekšējā sezonā veikta maršrutu marķēšana, kā arī velo infrastruktūras uzlabošana.
 
Kopumā izstādē piedalīsies vairāk nekā 38 valstu tūrisma aģentūras, operatori, viesnīcas, transporta kompānijas un citi ar tūrismu saistīti uzņēmumi, kas sevi prezentēs gan nacionālajās, gan atsevišķu kompāniju ekspozīcijās. Plānots, ka izstādi trīs dienu laikā apmeklēs ap 30 000 interesentu.
 
Apmeklē piekrastes stendu un uzzini par vēl neapmeklētām apskates vietām un neizdzīvotiem piedzīvojumiem. Iepazīsti Vidzemes piekrasti no jauna!
 
Aicinām sekot līdzi aktivitātēm Vidzemes piekrastē www.facebook.com/VidzemeCoast
 
Tiekamies Vidzemes piekrastes stendā!
Share on Facebook Tweet