Drukāt

Izsludināta pieteikšanās Japānas valdības stipendijai vispārizglītojošo skolu pedagogiem 2015.gadam

JapanJapānas valdība (Izglītības, kultūras, sporta, zinātnes un tehnoloģijas ministrija) ārvalstu pedagogiem piedāvā stipendiju, kas sniedz iespēju, sākot no 2015. gada, Japānas universitātē veikt pusotru gadu ilgu ar vispārizglītojošo skolu pedagoģiju saistītu pētījumu.
 
Ja vēlaties pieteikties stipendijai un atbilstat zemāk minētajām prasībām, lūgums iepazīties ar detalizētu stipendijas nolikumu, kuru var lejuplādēt šeit:
 
Dokumentus un pieteikumus ir jāiesniedz Japānas vēstniecībā līdz 2015. gada 13. februārim pa pastu (vēstniecībai tie ir jāsaņem līdz 13.februārim) vai personīgi ierodoties. Rakstiskie eksāmeni stipendiju pretendentiem plānoti 18. februārī (10:00 - 12:00 japāņu valoda, 12:15 - 13:15 angļu valoda), intervija klātienē paredzēta 25. februārī.
 
Prasības pretendentiem:
- Vecums: dzimuši pēc 1980. gada 2. aprīļa
- Izglītība un darba pieredze: augstākā vai augstākā pedagoģiskā izglītība, darba stāžs pamatskolā vai vidusskolā Latvijā 2015. gada 1. aprīlī ne mazāks kā 5 gadi (augstskolu pasniedzēji nevar pieteikties).
 
Uzmanību! Par japāņu valodas prasmi:
1. Valodu prasme: Japāņu valodas prasme nav obligāta, no pretendentiem tiek sagaidīta augsta motivācija mācīties japāņu valodu un apgūt mācību programmu japāņu valodā.
2. Tiem studentiem, kuriem trūkst japāņu valodas zināšanas, pirmie seši mēneši no kopējā pusotru gadu ilgā studiju perioda tiek veltīti japāņu valodas apguvei.
3. Atlases tests jākārto ne tikai angļu, bet arī japāņu valodā, taču ar tā palīdzību novērtēsim, cik nopietnas japāņu valodas studijas pretendentiem turpmāk nepieciešamas un kāda augstskolas mācību programma ir vispiemērotākā.
 
Stipendijas ilgums:
Periods, kas nepieciešams attiecīgās universitātes pētniecības kursa pabeigšanai laikā no 2015. gada oktobra līdz 2017. gada martam. (Stipendijas pagarināšana nav iespējama.)
 
Konsultācijas un pieteikumu iesniegšana:
Japānas vēstniecība: Vesetas iela 7, Rīga, LV-1013, Latvija
Tālrunis: 67812003
E-pasts:
Kontaktpersona: Dana Rubena
 
Foto: Feross.org.
Share on Facebook Tweet