Carnikava noslēdz sadarbības līgumu ar poļiem

.

Poli ligums 80021. augustā Carnikavā pieredzes apmaiņā ieradās pašvaldības darbinieku delegācija no Polijas pilsētas Legionovo, lai piedalītos Nēģu svētkos, iepazītos ar mūsu novadu, infrastruktūru, kā arī sporta un kultūras dzīvi.
 
Vizītes laikā, kas ilga vairākas dienas, poļu viesi uzzināja par novada zvejniecības tradīcijām Novadpētniecības centrā, Rīgā iepazinās ar Latvijas vēsturi un mūsu valsts kultūrvēsturisko mantojumu, kā arī viesojās Siguldā. Polijas kolēģi apmeklēja arī Carnikavas novada domi, tautas namu un Carnikavas pamatskolu, iepazīstoties ar pašvaldības darbu un mūsu izglītības sistēmu, kā arī pārrunājot dažādas ieceres un iniciatīvas.
 
Viesojoties Carnikavā, Legionovo pilsētas mērs Romāns Smogorževskis parakstīja abpusējas sadarbības līgumu ar novada domes priekšsēdētāju Daigu Jurēvicu. „Tas bija vēsturisks brīdis, jo mūsu novadam tas ir pirmais šāda veida pārrobežu sadarbības līgums," saka D.Jurēvica. Viņa norāda, ka novadnieki ar poļiem nākotnē ļoti veiksmīgi varētu sadarboties izglītības jomā, piemēram, skolēniem piedaloties dažādos jauniešu apmaiņas projektos, paplašinot redzesloku, apgūstot svešvalodas u.c.
Share on Facebook Tweet