2020. gadā Carnikavā uzbūvēs šķiroto atkritumu laukumu

.

Atkritumu tvertneŅemot vērā Atkritumu apsaimniekošanas valsts plāna 2013.-2020. gadam nostādnes, kā arī iedzīvotāju skaita pieaugumu novadā, Carnikavas novada dome aprīļa sēdē lēma par šķiroto atkritumu savākšanas laukuma izveidi Carnikavā, Laivu ielā 12.

Paredzēts, ka laukums būs pieejams iedzīvotājiem 20 stundu nedēļā. Tas būs atvērts vienā no nedēļas nogales brīvdienām un vienu darbdienas vakaru darbosies līdz plkst. 19.00. Šķiroto atkritumu laukumā iedzīvotājiem būs iespēja nodot visus pārstrādājamos atkritumus – nevajadzīgās elektropreces, autoriepas, papīru, kartonu, stikla pudeles un burkas, skārdenes, koka iepakojumu, lampas, spuldzes, baterijas, akumulatorus u.c. Laukumā varēs nogādāt arī kritušās lapas, zarus, kā arī citus bioloģiskos atkritumus.

Laukuma būvprojekta izstrādei tiks paredzēti 9500 (ar PVN) no pašvaldības 2019. gada budžeta, savukārt būvniecībai nepieciešamos 95 000 eiro ņems no 2020. gada pašvaldības budžeta.

Tā kā līdz šim novadā vēl nav ierīkoti šķiroto atkritumu savākšanas laukumi vai punkti, ir izveidoti 25 publiskie dalītās atkritumu vākšanas punkti (konteineri) jeb viens punkts uz 360 iedzīvotājiem, kā to paredz Ministru Kabineta noteikumi.

 

Share on Facebook Tweet