Aptauja rāda, ka 85 % no viedokli sniegušajiem iedzīvotājiem nevēlas, ka Carnikavas novadu pievieno citām administratīvajām teritorijām

.

aptauja novadu reforma 1688Jau vēstījām, ka no 2019. gada 3. līdz 16. jūnijam noritēja deklarēto iedzīvotāju aptauja par Carnikavas novada iespējamo pievienošanu Saulkrastu, Sējas, Ādažu un Garkalnes novadu teritorijām. Aptaujas rezultāti liecina, ka 85 % iedzīvotāju, kas piedalījās aptaujā, ir pret pašlaik Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijas (VARAM) piedāvājumu un vēlas Carnikavas novadu saglabāt kā patstāvīgu teritoriālo vienību, savukārt 15 % balsstiesīgo iedzīvotāju šādu apvienošanas piedāvājumu atbalsta.
 
Kopumā aptaujā piedalījās 13,5 % jeb 897 balsstiesīgie novada iedzīvotāji. “Par” Carnikavas novada iespējamo apvienošanos ar citām administratīvajām teritorijām atzīmēja 138 jeb 15 % iedzīvotāju, “pret” – 759 jeb 85 % iedzīvotāju.
 
Aptauja notika sabiedriskās apspriešanas ietvaros. Atgādinām, ka 31. maijā notika tautas sapulce, uz kuru tika uzaicināts arī VARAM ministrs Juris Pūce, kurš nerada iespēju tajā piedalīties, lai skaidrotu novada iedzīvotājiem neskaidros jautājums saistībā ar novadu reformu. Atteikuma vēstulē VARAM valsts sekretāra vietnieks Aivars Draudiņš pašvaldībai norādīja, ka “visi saņemtie viedokļi un ierosinājumi tiek izskatīti un izvērtēti, veidojot administratīvi teritoriālā iedalījuma gala piedāvājumu, ko plānots pabeigt līdz šī gada beigām”, tādēļ novadā notikušās aptaujas rezultāti apkopotā veidā tiks nosūtīti gan VARAM, gan Saeimai, atsaucoties uz valdības solījumiem ņemt vērā iedzīvotāju viedokli novadu reformas jautājumā.
Share on Facebook Tweet