Līdz 16. novembrim aicinām pieteikties Ādažu novada pašvaldības Vēlēšanu komisijai

.

dome ieeja 80194Aicinām iedzīvotājus pieteikties jaunveidojamā Ādažu novada pašvaldības Vēlēšanu komisijai 2021. gada pašvaldību vēlēšanām. Pieteikšanās notiek līdz šā gada 16. novembrim.
 
Par vēlēšanu komisijas locekli var pieteikt ikvienu vēlētāju:
- kurš prot latviešu valodu,
- kuram ir vismaz vispārējā vidējā izglītība,
- kurš nav pieteikts par deputāta kandidātu vai nav kandidātu saraksta iesniedzējs,
- kurš nav Saeimas vai attiecīgās republikas pilsētas domes vai novada domes deputāts,
- nav citas vēlēšanu komisijas loceklis.
 
Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma Pārejas noteikumos noteikts - lai 2021. gada pašvaldību vēlēšanas nodrošinātu tajos novados, kuros noteikta administratīvā teritoriju apvienošana, līdz šā gada 1. decembrim apvienojamo pašvaldību domes sasauc deputātu kopsapulci, kas ievēlē vēlēšanu komisiju, un tā darbojas saskaņā ar likumu, kas reglamentē pašvaldību vēlēšanu komisiju un iecirkņu darbu, ciktāl tas nav pretrunā ar likumu. Saskaņā ar likuma pielikumu, ar 2021. gada 1. jūliju Ādažu novadu veido Ādažu un Carnikavas novads.
 
Ādažu novada domes un Carnikavas novada domes deputātu kopsapulce lēmusi, ka 2021. gada jaunveidojamā Ādažu novada pašvaldības Vēlēšanu komisijas sastāvā ir deviņi locekļi.
 
Lai pieteiktos komisijai, aizpildītu Komisijas kandidātu pieteikumu jāiesniedz Ādažu un Carnikavas novadu Valsts un pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanas centros (Ādažos - Gaujas ielā 33A, Carnikavā - Stacijas ielā 5), valsts pārvaldes pakalpojumu portālā Latvija.lv vai ar drošu e-parakstu parakstītu pieteikumu sūtot uz e-pasta adresi vai , elektroniskās vēstules tematā norādot “Pieteikums Ādažu novada pašvaldību vēlēšanu komisijai”.
 
Share on Facebook Tweet