Tautas namā „Ozolaine” notiks lekcija „Kusties vesels vasarā”

.

Veseliba kustibaProjekta "Gudrības lāde veselīgai dzīvei" īstenotāji aicina novadniekus uz lekciju „Kusties vesels vasarā!", kas šī gada 2. jūlijā plkst. 18.30 notiks tautas namā „Ozolaine". Lektors – sporta ārsts Jānis Kaupe.
 
Lekcija „Kusties vesels vasarā!" iecerēta kā dzīva saruna ar sporta ārstu, novadnieku un velobraukšanas aktīvistu Jāni Kaupi par dažādām kustību aktivitātēm – nūjošanu, riteņbraukšanu, pastaigām, vingrošanu, dejošanu, peldēšanu u.c. Nodarbībā spriedīsim, ko un kāpēc izvēlēties, kādu labumu sniedz konkrētās aktivitātes.
 
Aicinām novadniekus noklausīties J. Kaupes lekciju un pēc tās uzdot savus jautājumus, lai visi kopā veidotu patiešām interesantu, noderīgu sarunu par labsajūtu kustībā.
 
Dr. J. Kaupe ikdienā strādā par sporta ārstu Latvijas Olimpiskajā vienībā un līdzdarbojas Latvijas bobsleja izlases sportistu sportisko sasniegumu kaldināšanā – arī Soču Olimpiskajās spēlēs, kad bobslejisti izcīnīja Latvijai sudraba medaļu.
 
J. Kaupe māca gan studentus, gan trenerus visā Latvijā, tāpēc viņa zināšanas un padomi lieti noderēs arī novadniekiem, lai nodošanās fiziskām aktivitātēm nestu lielāku prieku sev un labumu organismam.
 
J. Kaupes ieteikumus par veselīgu dzīvošanu kustībā varēs saņemt arī nākamajā projekta nodarbībā. Šī lekcija paredzēta rudens pusē, un tajā iecerēts ar sporta ārstu pārrunāt, kā un ar kādām kustību nodarbībām palīdzēt sev atveseļoties, ja ķermenis signalizē, ka radušās problēmas.
 
Ar prieku paziņojam, ka projekts "Gudrības lāde veselīgai dzīvei" guvis ievērojamu atsaucību. Pirmo lekciju „Augi un tautas medicīna" apmeklēja vairāk nekā 30 klausītāju, un tagad tik visiem jāpagūst ievākt vajadzīgos augus!
 
Šis projekts tapis un tiek īstenots Carnikavas novada pašvaldības finansēto 2015. gada projektu konkursa "Sabiedrība ar dvēseli" ietvaros. Tā mērķis ir aktivizēt veselīgā dzīvesveida kustību Carnikavas novadā, kā arī sniegt zināšanas un iemaņas veselības uzturēšanai, aicinot katru pašu būt atbildīgam par savas dzīves kvalitāti, uzlabojot to ar fiziskām aktivitātēm un veselīgiem dzīves paradumiem. Projekta lekcija tiek organizēta sadarbībā ar Carnikavas novada bibliotēku un Carnikavas Sporta centru.
 
Ruta Kaupe, projekta koordinatore
Vairāk informācijas: , mob. tālr. 2941285
 
Dzivo zali logo
Share on Facebook Tweet