FOTO: Ar plašu izklaides programmu Carnikavā nosvin XV Nēģu svētkus

.

Carnikava 4iAr vērienīgu izklaides programmu 20. augustā nosvinēti Carnikavas XV Nēģu svētki, kuri ar devīzi "mmm... māksla dzīvot!" šogad norisinājās trīs "ostās", svētku viesiem ļaujot baudīt izklaidējošus, gastronomiskus, sportiskus un muzikālus pārsteigumus visai ģimenei.
 
Svētki iesākās jau pulksten astoņos no rīta ar amatnieku tirdziņu, kad tika iekurta arī uguns 400 litru ietilpīgajam nēģu zupas katlam. Nēģu kulinārijas meistarklasē savas receptes šogad piedāvāja "Muusu" restorāna šefpavārs Kaspars Jansons un Igaunijas prezidenta šefpavārs Taigo Lepiks.
 
Pirmo reizi Gaujas ūdeņos sporta klubs "Partizāņu Ugunskurs" demonstrēja ūdens akrobātu šovu, kam sekoja tradicionālā laivu parāde, Nēģu karaļa sagaidīšana un svētku gājiens. Pēc svētku atklāšanas viesi varēja baudīt gardo nēģu zupu, ziedojot Carnikavas baznīcas atjaunošanai, un šogad kopīgiem spēkiem saziedoti 1018,19 eiro. Paldies visiem ziedotājiem!
 
"Mad port" jauniešu skatuvē uzstājās populāri dīdžeji un galvu reibinošus trikus ekstrēmajā velo šovā demonstrēja "Green Trials" sportisti. Savukārt Gaujmalas "Miera ostā" svētku viesi visas dienas garumā varēja piedalīties dažādās radošajās darbnīcās un meistarklasēs, kā arī baudīt mūziķu priekšnesumus. Tur uzstājās arī carnikavietis, vijolnieks Raimonds Ozols, kopā ar Raimondu Macatu un Marko Ojalu izpildot pazīstamas un iemīļotas melodijas.
 
Carnikavas parkā par viesu muzikālajām izklaidēm rūpējās rokgrupa "Pērkons", "Mirage Jazz Orcehestra" un Kristīne Prauliņa, Aija Vītoliņa, "Trīs tenori" – Nauris Puntulis, Guntars Ruņģis, Miervaldis Jenčs un citi populāri mūziķi.
 
Svētkos neizpalika arī dažādi nēģu gardumi, sporta turnīri, plašs klāsts radošo darbnīcu, kā arī atrakcijas lieliem un maziem. Skanīgās Nēģu dienas noslēgumu ievadīja dūdu un bungu grupa "Auļi", kas papildināja arī uguns šovu Gaujmalā, bet svētku izskaņā - uguņošana par godu Nēģu svētku 15. jubilejai!
 
Share on Facebook Tweet