Nacionālo bruņoto spēku karavīriem mācības oktobrī un novembrī

.

NBS bildeNacionālie bruņotie spēki (NBS) informē, ka no šī gada 17. līdz 31. oktobrim Ādažu poligona teritorijā notiks starptautiskās militārās mācības "Silver Arrow 2016", kurās piedalīsies karavīri no deviņām valstīm.
 
Mācību aktīvā fāze ārpus poligona teritorijas norisināsies no 26. oktobra līdz 27. oktobrim. Mācības plānotas gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā. Mācību laikā karavīri ar ieročiem pārvietosies ar transportu un kājām pa Ādažu, Carnikavas, Sējas, Saulkrastu un Krimuldas novadu teritorijām un koplietošanas ceļiem. Ārpus poligona robežām netiks izmantot mācību munīcija un pirotehnikas līdzekļi. NBS norāda, ka tiks ievērotas ugunsdrošības noteikumu un dabas aizsardzības noteikumu prasības, civilo iedzīvotāju dzīvības, veselība un privātīpašums netiks apdraudēti.
 
Savukārt no 1. – 3. novembrim NBS Sauszemes spēku kājinieku brigādei plānotas nodarbības Carnikavas novada teritorijā, kuru laikā aptuveni 30 karavīru veiks izlūkošanu dzelzceļa tiltam pār Gaujas upi. Kā informē NBS, speciālie šāvienu imitācijas līdzekļi netiks izmantoti. Karavīri apņemas nenodarīt kaitējumus īpašumiem un videi, netraucēt vilciena satiksmi, kā arī ievērot ugunsdrošības noteikumus.
 
Nacionālie Bruņotie spēki
Share on Facebook Tweet