11.-14. jūnijā mācībās “Baltops 2019” ierobežojumi Lilastes pludmalē, karaspēka pārvietošanās novadā

.

BALTOPS 2019No 11. līdz 14. jūnijam Latvijā notiks starptautisko militāro mācību “Baltops 2019” sauszemes operācijas aktīvā fāze, kuras laikā Lilastē un Daugavgrīvas apkaimē notiks jūras desanta izsēšanās operācija no Spānijas Jūras spēku desanta kuģa LHD “Juan Carlos I”.

Mācību laikā arī paredzēti sabiedroto spēku militārie treniņi Ādažu poligonā.

Starptautiskās militārās mācībās “Baltops 2019” Baltijas jūrā notiek no 9. līdz 21. jūnijam, un to mērķis ir veicināt sabiedroto bruņoto spēku sadarbību un savietojamību, stiprināt spējas strauji reaģēt, izmantojot visu spēku veidu spējas, kā arī demonstrēt sabiedroto un partnervalstu apņēmību nodrošināt stabilitāti reģionā un gatavību aizsargāt Baltijas jūras reģionu.

Iedzīvotāju ievērībai! Militāro mācību “Baltops 2019” laikā no 11. līdz 14.jūnijam būs novērojama intensīva sabiedroto karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, kā arī Latvijas gaisa telpā lidos Latvijas un sabiedroto bruņoto spēku gaisa kuģi. Ādažu poligonā norisināsies kaujas šaušana.

Informējam, ka sauszemes operācijas aktīvā fāzes laikā no 11. līdz 14.jūnijam Lilastes pludmalē, Carnikavas novadā periodiski tiks ierobežota pludmales teritorija, kurā plānota jūras desanta izsēšanās operācija.

Bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem. Militārās tehnikas kolonnas pavada Militārā policija vai Pārvietošanas koordinācijas centrs.

Tuvojoties militārās tehnikas kolonnai, bruņotie spēki aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un netraucēt kolonnu kustību, piemēram, mēģinot to apdzīt.

Iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot arī karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu dažādās Latvijas vietās.

Latvijas gaisa telpa militāro kuģu lidojumi notiek tikai normatīvajos aktos noteiktajā augstumā un ātrumā, līdz ar to radītais troksnis ir īslaicīgs un nenodara kaitējumu cilvēkam un īpašumam.

Papildus informējam, ka 11.jūnijā notiks mācību vietas sagatavošana militārajām vajadzībām, tai skaitā bijušā tanku ceļa (Lilastes iela) atbrīvošana no blīvi saaugušajām jauno priežu audzēm. Šīm aktivitātēm ir veikts ietekmes uz vidi sākotnējais izvērtējums, un lēmums ir nepiemērot ietekmes uz vidi un ietekmes uz Eiropas nozīmes īpaši aizsargājamo dabas teritoriju (Natura 2000) novērtējuma procedūras militarajām mācībām "BALTTOPS 2019" dabas parkā "Piejūra".

Militāro mācību “Baltops 2019” norises laikā Latvijā izveidots informatīvais tālrunis 25489232, pa kuru iedzīvotāji no 11. līdz 14.jūnijam var sazināties.

Šīs mācības notiek jau 47. reizi, un tajās piedalās aptuveni 12 000 karavīru, kā arī aptuveni 44 kuģu un 40 gaisa kuģu no 18 valstīm, tādējādi demonstrējot sabiedroto un partnervalstu sadarbību un savietojamību, un apliecinot ilgtermiņa ieguldījumu reģiona drošībā un stabilitātē.

“Baltops” ir ikgadējas mācības, kas jau kopš 1971. gada norisinās Baltijas jūrā, sniedzot iespēju NATO un reģionālajiem partneriem stiprināt savstarpējo spēku savietojamību, trenējoties veikt kombinētus taktiskos manevrus dažādos mācību scenārijos.

Latvija mācībās “Baltops” piedalās kopš 1996.gada. Mācības ASV vadībā Baltijas jūrā notiek kopš 1972.gada.

Informācija par Spānijas Jūras spēku lielāko kuģi pieejama ŠEIT.

Latvijas gaisa telpa militāro kuģu lidojumi notiek tikai normatīvajos aktos noteiktajā augstumā un ātrumā, līdz ar to radītais troksnis ir īslaicīgs un nenodara kaitējumu cilvēkam un īpašumam.

Jau ziņots, ka Latvijā līdz pat vēlam rudenim turpinās intensīva militāro vingrinājumu un mācību sezona.
Iespēju robežās operatīvā informācija par Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto aktivitātēm ir pieejama bruņoto spēku Twitter profilā @Latvijas_armija.

 

AM Militāri publisko attiecību departamenta

Preses nodaļas vecākā referente, majore Sandra Brāle
E-pasts:

Carnikavas novada pašvaldība

Share on Facebook Tweet