4. septembrī Kalngalē atsākas bezmaksas nodarbības senioriem “Joga uz krēsliem”

.

Joga uz krēsliem afiša rudens1No 4. septembra līdz 9. oktobrim trešdienās plkst.10.00. brīvā laika pavadīšanas centrā “Kadiķis” Kalngalē seniorus aicina uz bezmaksas nodarbībām “Joga uz krēsliem”. Pavasarī un vasaras sākumā norisinājās pirmais sešu nodarbību cikls, septembrī sākas otrais cikls. Seniori aicināti pievienoties uz jebkuru nodarbību, galvenais – sākt par sevi vairāk rūpēties!

Joga ir gadu tūkstošiem sena ķermeņa veselības uzturēšanas un atjaunošanas metode. Joga uz krēsliem ir piemērota visu vecumu cilvēkiem un jo īpaši senioriem.

Apmeklējot “Joga uz krēsliem” nodarbības, seniori apgūst:
- fiziskās veselības stiprinošus un uzlabojošus jogas vingrinājumus atbilstoši fiziskajam veselības stāvoklim, kas sekmē ķermeņa kustību amplitūdas palielināšanos, muskulatūras stiprināšanu, un psiho emocionālā stāvokļa uzlabošanos;
- pareizas un apzinātas elpošanas praksi, lai uzlabotu skābekļa apgādi, vielmaiņu, līdzsvarotu nervu sistēmu, uzlabotu enerģiju plūsmu ķermenī un vispārējo pašsajūtu;
- praktiskas zināšanas, lai nodarbību laikā apgūtos vingrinājumus un elpošanas tehnikas varētu praktizēt individuāli mājās.

Uzmanību! Atbilstoši senioru vēlmēm nodarbības laiki var tikt mainīti, tāpēc, pirmo reizi dodoties uz nodarbību, aicinām iepriekš pārliecināties par precīzu nodarības laiku un datumu, zvanot pa tālruņa nr. 26449636 jogas instruktorei Inārai Liseckai.

Piedalīties var jebkurā nodarbībā. Nepieciešams ērts apģērbs, lai varētu brīvi un aktīvi kustēties. Speciāli apavi nav nepieciešami, jo joga notiek zeķītēs vai basām kājām (pēc izvēles).

Uz nodarbību lūgums ierasties vismaz 15 minūtes pirms tās sākuma.

Lai pilnvērtīgi varētu piedalīties nodarbībā un tā nāktu par labu visam organismam, ieteicams neēst vismaz divas stundas pirms nodarbības.

Semināru cikls tiek īstenots projektu konkursa “Sabiedrība ar dvēseli” ietvaros ar 749,94 eiro finansējumu no pašvaldības budžeta.

Share on Facebook Tweet