22.maijā Lilastes stāvlaukumā pie jūras sāks darboties maksas autostāvvieta

.

Uzraksts stavvieta Mobilly 2020 2No rītdienas, 22. maija, sāks iekasēt masku par auto novietošanu pašvaldībai piederošajā stāvlaukumā Ziemeļu ielā 28, Lilastē. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ieviesta diferencēta maksa, kas ir atkarīga no stāvēšanas ilguma (iepriekš tika noteikta vienreizēja iebraukšanas maksa trīs eiro dienā), kā arī maksājumu varēs veikt tikai bezskaidras naudas norēķinā.

Maksu iekasēs, izmantojot “Mobilly” servisu, kas piedāvā ērtu apmaksu no telefona. Stāvlaukumā izvietotas informatīvās zīmes par apmaksas kārtību.

Maksa par pirmo un otro stundu būs 1,21 eiro stundā. Tikpat liela būs arī minimālā maksa par stāvlaukuma izmantošanu. Savukārt, sākot no trešās stundas par auto stāvēšanu būs jāmaksā 3 eiro stundā. Par auto novietošanu šajā stāvvietā jāmaksā laikapsomā no plkst. 8.00 līdz plkst. 20.00.

Maksas autostāvvieta Lilastē darbosies līdz 1. oktobrim. Jau šajā nedēļas nogalē, 23.-24.maijā, Carnikavas novada pašvaldības policija sāks kontrolēt stāvvietas apmaksu.

No maksas par autostāvvietas izmantošanu ir atbrīvoti:
– transportlīdzekļu īpašnieki – personas ar I un II grupas invaliditāti;
– transportlīdzekļu īpašnieki, kuriem stāvlaukumu izmantošana nepieciešama personu ar I un II grupas invaliditāti aprūpes veikšanai;
– daudzbērnu ģimenes, kuru dzīvesvieta deklarēta Carnikavas novadā, saņemot p/a "Carnikavas Komunālserviss" atļauju;
– juridiskās personas, kurām stāvlaukumu izmantošana nepieciešama saimnieciskās darbības nodrošināšanai, saņemot p/a "Carnikavas Komunālserviss" atļauju.

Carnikavas Komunālserviss

 
Share on Facebook Tweet