Carnikavas novada jaunieši aicina paveikt labos darbus svētku nedēļā

.

LABO DARBU KALENDRSStraujiem soļiem tuvojas Ziemassvētki, bet vēl ir laiks, lai paveiktu kādu labu darbu! Aktīvie Carnikavas novada jaunieši sagatavojuši Carnikavas novada Labo darbu adventes kalendāru, aicinot ikvienu novada iedzīvotāju katru dienu no 21. līdz 25. decembrim izdarīt vismaz vienu labu darbu, lai iepriecinātu sevi un līdzcilvēkus.

21. decembris – Iededz gaismu mājās un novadā. Rotājot savu mājvietu logus ar svecēm, gaismas virtenēm vai citiem gaismas avotiem, tiek radīta svētku un siltuma sajūta ne tikai savās mājās, bet arī ikvienam garāmgājējam. Rotā savas mājas logus ar gaismas avotiem un kopīgi iedegsim gaismu un svētku sajūtu mājās un Carnikavas novadā!
 
22. decembris – Uzraksti vēstuli. Mēs katru dienu uzrakstām neskaitāmi daudz rakstzīmju savās viedierīcēs, bet cik bieži mēs rakstām ar roku? Kad Tu pēdējo reizi uzrakstīji vēstuli ar roku, ieliki to aploksnē un nosūtīji? Uzraksti īstu, ar roku rakstītu vēstuli kādam savam tuviniekam, draugam vai cilvēkam, kas tevi iedvesmo. Nosūti vēstuli pa pastu vai nodod personiski, ja tas iespējams. Tā būs jauna vai sen aizmirsta pieredze, kas nesīs prieku ikvienam, jo saņemt ar roku rakstītas vēstule mūsdienās kļuvis ekskluzīvi.
 
23. decembris – Izlasi Ziemassvētku stāstu. Ir daudz un dažādu Ziemassvētku stāstu un pasaku, kuras lasot, fantāzija spēj uzburt vissniegotākos skatus, visaugstākos kalnus un neiedomājamākās situācijas. Kopā ar ģimeni lasiet Ziemassvētku stāstus un pasakas gan no latviešu daiļrades, gan citu tautu autoriem. Varbūt uz stāstu vakaru varat uzaicināt arī draugus un radus virtuālajā vidē?
 
24. decembris – Pacienā kaimiņu. Ziemassvētku vakarā daudzās mājās tiek cepti pīrāgi un piparkūkas, kas ar smaržu un svētku sajūtu piepilda ikvienu istabu. Iespējams, kādu pīrāgu, piparkūku vai konfekti vari aiznest arī kaimiņam un pacienāt viņu. Noliec cienastiņu pie durvīm, klāt pievienojot jauku sveicienu svētkos, piezvani pie durvīm un radi prieku kaimiņiem!

25. decembris – Iemūžini svētkus fotogrāfijās. Uzņem foto, kas raksturo tavu svētku sajūtu, tradīcijas vai mīļāko vietu novadā svētku laikā. Šīs fotogrāfijas ne vien varēsi apskatīt, kad ilgosies pēc nākamajiem Ziemassvētkiem, bet arī attīstīt un dāvināt kā dāvanu nākamajos svētkos.

Ja vēlies ar saviem labajiem darbiem dalīties sociālajos tīklos, lai motivētu arī citus iesaistīties, lieto tēmturi #SvētkiCarnikavasNovadā.

labodarbadvkal2 liels

Share on Facebook Tweet