Papildināta ziņa: Tuvāko stundu laikā notiks ledus spridzināšana Gaujā

.

Gauja krasts Carnikava 2090Ledus spridzināšana Gaujā pie Carnikavas notiks ap plkst. 15, tiešraidē to varēs vērot Latvijas Televīzijas feisbuka kontā (no 14.40) un to vadīs LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis.
 
Izvērtējot situāciju aizvadītajā diennaktī Gaujas upē, Saulkrastu sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas locekļi nolēmuši šodien, 4. martā, ap pusdienlaiku tomēr veikt ledus spridzināšanu, lai veicinātu ledus sastrēguma kustību jūras virzienā.
 
Ledus spridzināšana paredzēta vietā, kur ir vienlaidu ledus klājiens un nesalūzis ledus – pēdējā līkumā pirms Gaujas ietekas jūrā, apmēram pusotru kilometru no upes grīvas.  Šobrīd no Gaujas augšteces nākošās ledus masas pie Carnikavas sablīvējās, izraisot ūdens līmeņa kāpumu.
 
Rīta cēlienā Nacionālo bruņoto spēku speciālisti veic sagatavošanās darbus, tādēļ uz notikuma vietu devās Nacionālo bruņoto spēku kolonna ar skaņu signāliem.
 
Notikuma vietai nedrīkstēs tuvoties – 200 m attālumā no notikuma vietas atrasties ledus spridzināšanas laikā aizliegts!
 
Carnikavas novada pašvaldības policija sadarbībā ar Nacionālo bruņoto spēku karavīriem, Valsts policiju un ceļu policiju nodrošina sabiedrisko kārtību, ir apzinājuši apkaimes māju iedzīvotājus un veikuši preventīvos darbus.
Share on Facebook Tweet