Carnikavā sākta prioritāro grupu vakcinācija ģimenes ārstu praksēs, vakcinēs arī medicīnas centrā “Liepa”

.

VakcinejiesPatlaban Latvijā turpinās prioritāro grupu vakcinācija pret Covid-19, februārī sākta arī senioru vecumā virs 70 gadiem vakcinācija. Trīs vietas vakcinācijas kabinetu valsts kartē iekļautas arī Carnikavā: Dr. A. Šmitiņas privātprakse, Dr. A. Vjakses privātprakse "Liepziedi ārsta prakse" (abas Rīgas ielā 14A Carnikavā) un privātais medicīnas centrs “Liepa” (Plūmju 3 Carnikavā). Dr. M. Indrānes prakse patlaban nav vakcinācijas pret Covid-19 vietu sarakstā.

Seniori aicināti vispirms sazināties ar savu ģimenes ārstu. Ja ģimenes ārsts ir arī vakcinācijas pakalpojumu sniedzējs, tad ģimenes ārsts veiks reģistrēšanu vakcīnai, kā arī vakcinācijas process pēc ģimenes ārsta uzaicinājuma notiks tur pat – ģimenes ārsta praksē. Ja pēc zvana ģimenes ārstam iedzīvotājs uzzina, ka viņa ģimenes ārsts nav vakcinācijas pakalpojuma sniedzējs, tad ģimenes ārsts var veikt reģistrēšanu, bet nodos informāciju par pieteikumiem tālāk vakcinācijas procesa organizēšanai vai arī – aicinās iedzīvotājus virs 70 gadiem zvanīt uz vakcinācijas reģistrācijas bezmaksas tālruni 8989 vai, ja iespējams, reģistrēties www.manavakcina.lv.

Vakcinācija pret Covid-19 ir brīvprātīga.

Daktere Anda Šmitiņa vakcināciju sākusi 5. martā, un nedēļas laikā izvakcinētas visas 20 atvestās “Astra Zeneka” vakcīnas devas. “Ko atved, ar to potējam. Tagad jāgaida nākamā vakcīnas piegāde,” saka Dr. Šmitiņa. Dakteres pacienti reģistrējušies rindā praksē, un no prakses tiek paziņots, kad jāierodas uz vakcinēšanos. “Paralēli norit arī ģimenes ārsta prakses darbs – zīdaiņu aprūpe, pacientu pieņemšana un mājas vizītes,” daktere skaidro, ka vakcinēšana tiek veikta līdztekus ikdienas darbam.

Arī Dr. Anetes Vjakses praksē izveidots pacientu saraksts, sākta vakcinēšana un tiek gaidīts nākamais vakcīnu pievedums. “Kad vakcīnas tiks piegādātas, no prakses sazināsimies, lai vienotos par vakcinēšanas datumu un laiku,” saka daktere.

Abās praksēs vakcinēšana norit valstī noteiktajā prioritārajā secībā. No vakcinēšanas procesa organizētājiem praksēs tiek saņemti pieteikumi arī no iepriekšējās pieteikšanās saraksta, ko veido manavakcina.lv un uz tālruni 8989 saņemtie pieteikumi, kur par vakcinēšanas vietu norādīts Carnikavas novads. Tie tiek iekļauti kopējā sarakstā.

Vakcinācijas procesā iesaistījies arī privātais medicīnas centrs “Liepa”, kurā patlaban var pieteikties vakcinācijai pa tālruni 29601234 vai e-pastā . Arī tajā vakcinēšana notiks valstī noteiktajā prioritārajā secībā, un patlaban tiek veidots vakcinējamo cilvēku saraksts. Saskaņā ar pieprasījumu medicīnas centrs “Liepa” pasūtīs vakcīnas un pēc to saņemšanas paziņos par vakcinēšanas laiku.

Jāpiebilst, ka medicīnas centrs “Liepa” kā privātā medicīnas iestāde nesaņem informāciju par pieteikumiem no iepriekšējās pieteikšanās saraksta, ko veido caur manavakcina.lv un pa tālruni 8989 saņemtie pieteikumi. Tie, kuri piesakās vakcinācijai “Liepā”, tiek informēti, ka vienlaikus iespējams pieteikties rindā arī pa šiem kanāliem, kā arī pie sava ģimenes ārsta. Tāpat var atteikties no “Liepā” pieteiktās vakcinēšanas, ja radusies iespēja izdevīgākā laikā saņemt Covid-19 vakcīnu.

vēsta Veselības ministrija, vakcinācijas secība tiek plānota pēc prioritāro grupu principa. Turpinoties senioru vakcinācijai, plānota vakcinācijas uzsākšana visu pārējo prioritāro grupu pārstāvjiem, piemēram, cilvēkiem ar hroniskām slimībām, smagi slimiem cilvēkiem. Visas prioritārās grupas noteiktā secībā tiks aicinātas vakcinēties, kad lielākas vakcīnu devas ienāks valstī.

Sākoties masveida vakcinācijai, nepieciešamības gadījumā Carnikavas novada pašvaldība piedāvās telpas papildu vakcinācijas kabineta novadā ierīkošanai.

Share on Facebook Tweet