Veselības ministrija aicina seniorus vecumā virs 70 gadiem Lieldienu brīvdienās vakcinēties liela mēroga vakcinācijas centros

.

8989 tālrunis 800Liela mēroga vakcinācijas centri gatavi darbam brīvdienās, lai vakcinētu prioritāro grupu iedzīvotājus. Centri gatavi papildu jaudām, lai Lieldienās varētu vakcinēt arī tos seniorus virs 70 gadiem, kuri vēl nav pieteikušies vai nav saņēmuši savu vakcīnu pret Covid-19.

Seniori tiek aicināti zvanīt 8989, kur saņems informāciju par to, kā pieteikties tuvākajā liela mēroga vakcinācijas centrā.

Veselības ministrija aicina arī iedzīvotāju tuviniekus parūpēties par saviem radiniekiem un izmantot brīvdienas, lai palīdzētu senioriem nokļūt vakcinācijas centrā.

Seniori vecumā virs 70 gadiem aicināti zvanīt pa tālruni 8989, kur viņiem tiks sniegta informācija, kā pieteikties uz vakcīnu viņiem tuvākajām vakcinācijas centrā.

Lieldienu brīvdienās - sestdien, svētdien un pirmdien - visā Latvijā strādās 12 liela mēroga vakcinācijas centri. To izvēlētais darba laiks un dienas atšķiras. Rīgā darbojas vakcinācijas centrs Ķīpsalā, ATTA centrā un Rīgas Centrāltirgū, ''arpus galvaspilsētas - vakcinācijas centri: Cēsīs, Valmierā, Jēkabpilī, Rēzeknē, Daugavpilī, Jūrmalā, Jelgavā, Ventspilī un Liepājā.

Jau vēstīts, ka marta trešajā dekādē sākta arī iedzīvotāji ar hroniskajām saslimšanām vakcinācija. Aicinām šīs grupas iedzīvotājus pārliecināties, vai ir nepieciešams ģimenes ārsta norīkojums!

Veselības ministrija
Share on Facebook Tweet