Pašvaldību vēlēšanās iepriekšējā balsošana notiks 31. maijā, 3. un 4. jūnijā

.

4 5 infografikas 02 800Pašvaldību vēlēšanas šā gada 5. jūnijā notiks atbilstoši Administratīvi teritoriālajai reformai, kas paredz, ka Ādažu novadu turpmāk veidos Ādažu pagasts un Carnikavas pagasts. Ādažu novada domē tiks ievēlēti 15 deputāti. Ja vēlētājam nebūs iespēja nobalsot vēlēšanu dienā, 5. jūnijā, tad pašvaldību vēlēšanās noteiktos laikos to varēs izdarīt iepriekšējās balsošanas dienās – 31. maijā, 3. un 4. jūnijā. Šo iespēju īpaši aicināti izmantot vēlētāji, kuri ir Covid-19 riska grupā, jo iepriekšējās balsošanas dienās iecirkņos parasti ir mazāks balsotāju skaits.

Atšķirībā no iepriekšējām vēlēšanām šogad iepriekšējās balsošanas laiki būs garāki. Pirmajā balsošanas dienā –  pirmdienā, 31. maijā, kad  iecirkņi būs atvērti no pulksten 16.00 līdz 20.00. Tā būs arī pirmā diena, kad reālā laikā visos vēlēšanu iecirkņos tiks izmēģināts jaunais vēlētāju reģistra risinājums – elektroniskais tiešsaistes vēlētāju reģistrs, kas dos iespēju vēlētājiem balsot jebkurā sava vēlēšanu apgabala iecirknī, kā balsošanas dokumentu uzrādot pasi vai personas apliecību.

Vēlēšanu process tiks organizēts, ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskos nosacījumus, un personu skaits, kas var uzturēties vēlēšanu iecirknī, būs ierobežots. Vēlēšanu iecirknī obligāti jālieto sejas aizsargmaskas, un aicinām ņemt līdz arī savu pildspalvu. 

Pašvaldību vēlēšanu dienā, 5. jūnijā vēlēšanu iecirkņi būs atvērti plkst. 7.00–20.00. Vēlēšanu iecirkņu saraksts Ādažu novada domes vēlēšanās:
777. Ādažu novada dome, Gaujas iela 33A, Ādaži, Ādažu nov.
779. Tautas nams “Ozolaine“, Jūras iela 1A, Carnikava, Carnikavas nov.
960. Brīvā laika pavadīšanas centrs “Kadiķis“, Cīruļu iela 10, Kalngale, Carnikavas nov.
970. Alternatīvās aprūpes centrs “Pīlādzis“, Stacijas iela 5, Carnikava, Carnikavas nov.
972. Ādažu klutūrizglītības centrs, Gaujas iela 33A, Ādaži, Ādažu nov.
973. Kadagas pirmsskolas izglītības iestāde, "Mežavēji", Kadaga, Ādažu nov.

Vēlēšanu dienā 5. jūnijā (plkst. 8.00 līdz 19.00) Ādažu novadā vēlētājiem būs iespēja balsot savā automašīnā ārtelpas balsošanas vietā  –  autostāvvietā pie Ādažu novada domes ēkas (starp domes ēku un Gaujas ielas 25 mājām).

Aicinām izmantot iespēju nobalsot iepriekš, lai izvairītos no drūzmēšanās vēlēšanu dienā:

- pirmdien, 31. maijā, plkst. 16.00 – 20.00;
- ceturtdien, 3. jūnijā, plkst. 9.00 – 16.00;
- piektdien, 4. jūnijā, plkst. 13.00 – 20.00.

Otrdien, 1. jūnijā, no plkst. 9.00 līdz 13.00, trešdien, 2. jūnijā, no plkst. 16.00 līdz 20.00 iecirkņi būs atvērti dežūrrežīmā. Šajās dienās nobalsot nevarēs, bet iecirkņi būs atvērti, lai būtu iespēja iesniegt iesniegumus balsošanai vēlētāju atrašanās vietā un lai vēlētāji iepazītos ar vēlēšanu materiāliem par deputātu kandidātiem un partiju programmām.

Pašvaldības vēlēšanās vēlētāji var balsot atrašanās vietā, ja veselības dēļ nevar nokļūt iecirknī. Pieteikt balsošanu atrašanās vietā vēlēšanu nedēļā no 31. maija varēs vēlēšanu iecirkņos vēlēšanu iecirkņu darba laikā. Savukārt, ja ir iespēja iesniegumu parakstīt ar drošu elektronisko parakstu vai nosūtīt pa pastu, to var iesniegt arī pašvaldības vēlēšanu komisijai (e-pasts: ; adrese: Gaujas iela 33A, Ādaži, Ādažu nov., LV-2164). Uzticības persona var arī aizpildīt un iesniegt pieteikumu vēlētāja vārdā.

Tiesības piedalīties pašvaldību vēlēšanās ir Latvijas un Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņiem no 18 gadu vecuma, kuri bija reģistrēti dzīvesvietā attiecīgās pašvaldības administratīvajā teritorijā (izņemot Rīgu) vismaz 90 dienu pirms vēlēšanu dienas (šā gada 7. martā) vai kuriem attiecīgajā pašvaldībā pieder nekustamais īpašums.

Vēlētāji ar iesniegtajiem kandidātu sarakstiem, priekšvēlēšanu programmām un ziņām par kandidātiem var iepazīties arī Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) tīmekļvietnē pv2021.cvk.lv.
 
Sava vēlēšanu apgabala iecirkņus ikviens vēlētājs var noskaidrot Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā www.cvk.lv sadaļā “Vēlēšanu iecirkņi”. Savukārt savu vēlēšanu apgabalu iespējams noskaidrot PMLP e-pakalpojumā “Vēlēšanu apgabala noskaidrošana”. Uzziņas par vēlēšanu iecirkņiem un vēlēšanu apgabalu, kurā vēlētājs reģistrēts vēlēšanām, var saņemt arī, zvanot Centrālās vēlēšanu komisijas uzziņu tālrunim 67049999. Tālrunis strādā katru dienu no pulksten 9.00 līdz 20.00.

 

Share on Facebook Tweet