FOTO: Siguļos atklāta pašvaldības bērnudārza grupa "Pasaciņa"

.

Pasacina25Šodien, 13. oktobrī atklāta pašvaldības bērnudārza grupa "Pasaciņa" Piejūras internātpamatskolas teritorijā Siguļos. Tur kopumā ir vietas 18 bērniem, un šobrīd jauno grupiņu apmeklē desmit bērni.
 
"Šis ir pirmais solis, lai mēs arī visu pārējo Piejūras internātpamatskolas ēku varētu pārveidot par bērnudārzu. Tur nākotnē varētu būt 11 grupiņas ar vietām 200 bērniem. Mums ir jādomā ilgtermiņā, jo Pierīgā iedzīvotāju un bērnu skaits ik gadu pieaug," norāda Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica. "Ja Carnikavā īstenosim izglītības kvartāla projektu, tur tiks izveidotas vietas vēl 100 pirmsskolas vecuma bērniem."
 
Jaunās bērnudārza grupas "Pasaciņa" audzinātāja Anita Pētersone stāsta, ka mazuļi grupiņā iejūtas ļoti labi. "Te ir mazākas telpas, un tā mājas sajūta, kas šeit ir, emocionāli viņiem nākusi par labu. Ļoti interesanti, ka adaptācijas periods ir bijis ļoti īss – vienu līdz divas nedēļas. Tā kā mēs ļoti daudz darbojamies dabā, šeit ir ļoti pateicīga vieta. Mums ir mežs, koki, blakus atrodas arī skolas dārzs, kur katru dienu varam iet un uzzināt ko jaunu. Bērniem patīk darboties ārā, un cik daudz laiks atļaus, tik arī iesim dabā," skaidro pedagoģe.
 
"Te ir svaigs gaiss, fantastiskas audzinātājas, te ir ļoti daudz ko darīt. Bērni ir aizņemti, laimīgi, priecīgi, viņiem ir dabas skoliņas un varbūt arī daudz kas tāds, kas centrā nav pieejams. Man tiešām patīk šis projekts un es redzu, ka mans bērns ir ļoti laimīgs, nākot mājās. Un tas jau arī ir pats galvenais," saka mazā Ralfa mamma Ingrīda, kura dzīvo Carnikavā. "Protams, esmu priecīga, ka viņš var apmeklēt šo dārziņu, nevis gaidīt rindā. Tas nav gluži pa ceļam uz darbu, bet es ierēķinu no rīta tās liekās 15 minūtes, lai viņu atvestu. Rīgā taču tāpat cilvēki ved bērnus uz bērnudārzu, dažkārt ar sabiedrisko transportu jābrauc pat 30 minūtes. Uz šejieni no Carnikavas jābrauc tikai 5 minūtes," norāda Ingrīda.
 
Savukārt Adrianu uz jauno grupiņu tētis Kaspars ik rītu ved no Lilastes. Tādējādi, apmeklējot bērnudārzu Siguļos, viņam jāmēro īsāks ceļš nekā tad, ja būtu jābrauc līdz Carnikavai. "Mēs ilgi gaidījām rindā uz dārziņu. Atvērās grupa Siguļos, un mums tas ir ērti," atzīst Kaspars.
 
Piejūras internātpamatskolas direktors un arī bērnudārza grupas "Pasaciņa" vadītājs Juris Krastiņš stāsta, ka grupas iekārtojums vēl tiek pilnveidots: "Vēl iegādāsimies tehniskos mācību līdzekļus, kā arī drēbju žāvējamo skapi un apavu žāvējamo iekārtu, lai arī lietainā laikā bērni varētu laiku pavadīt ārā un pēc tam drēbes ātri kļūtu sausas. Mums būs arī veļasmašīna, lai vajadzības gadījumā tās izmazgātu un mājās nebūtu jānes netīras drēbes."
 
 
S.Baltruka
Share on Facebook Tweet