Sestdien svinīgi tiks atklāta Carnikavas promenāde

.

Promenade gatava 1392 logoŠo sestdien, 1. decembrī, plkst 12.00 notiks Carnikavas promenādes atklāšana, uz kuru aicināti visi novadnieki un viesi! Tikšanās - promenādes sākumā Laivu ielā (netālu no tiltiņa pār Vecgauju).
 
Lai nosvinētu teju 2 km garās promenādes oficiālo atvēršanu, atklāšanas pasākumā tiks kopīgi iziets promenādes maršruts, kurā gājiena dalībniekus promenādes atpūtas vietās gaidīs novada izglītības, kultūras un sporta jomas pārstāvju sagatavotie pārbaudījumi.
 
Jaunā promenāde ir vienīgā Carnikavas novadā, turklāt Latvijas mērogā tā ir vienīgā ar cieto segumu, kas stiepjas teju 2 km garumā. Carnikavas promenāde vijas cauri Dabas parkam “Piejūra”, kas atrodas “Natura 2000” teritorijā, tāpēc promenādes būvniecība noritēja īpašos apstākļos, saudzīgi pret dabu un ievērojot vides aizsardzības dienestu norādījumus.

Carnikavas promenādes betona plātņu segumā ietverts Līvu ceļa raksta koncepts, attēlojot trīs krāsu (melna, balta, sarkana) vilni kā Gaujas un piekrastes simbolu. Cieto segumu kāpu zonā nomaina koka laipas, savukārt pirms noejas uz jūru ir 4x4 m liela koka skatu platforma.
  
Promenādes malās izveidotas piecas atpūtas vietas ar soliņiem, velostatīviem un atkritumu urnām, takas galā pirms kāpu zonas novietota tualete, kas darbosies vasaras sezonā. Carnikavas promenādē papildus izvietota veselības takas informācija ar aicinājumu vingrot dabā un ir iebūvēts apmeklētāju skaitītājs, lai varētu novērtēt, cik daudz apmeklētāju izmanto taku, kā arī novērot dabas parka apmeklētāju sezonālo intensitāti un antropogēno slodzi dabas parkā.
 
Carnikavas promenāde īstenota specifiskā atbalsta mērķa 5.4.1.1. pasākuma “Antropogēno slodzi mazinošas infrastruktūras izbūve un rekonstrukcija Natura 2000 teritorijās” projekta ietvaros ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu.

eraf izgriezts

Share on Facebook Tweet