Carnikavas promenādes galā uzstādīts vēl nebijis sols Latvijā - ar saules baterijām

.

sols ar saules baterijam 8199Carnikavas promenādes galā uzstādīts Latvijā līdz šim nebijis vides objekts - sols, kas aprīkots ar saules baterijām, un kurā iebūvētas uzlādes ligzdas viedtālruņu uzlādei. Šis ir pirmais šāda veida pilotprojekts Latvijā uz Carnikavā darbībā tiks izmēģināts līdz šī gada oktobrim.

Viedtālruņu u.c. portatīvo ierīču uzlādes punkta prototips ir pilotprojekts, ko izstrādāja Rīgas plānošanas reģions INTERREG Baltijas jūras reģiona transnacionālās sadarbības programmas 2014.‑2020. gadam projekta ”Viedā specializācija un zilā izaugsme Baltijas jūras reģionā”/Smart Blue Regions: Smart Specialisation and Blue Growth in the BSR” ietvaros.

Viedtālruņu u.c. portatīvo ierīču uzlādes punkta prototips ir dizainēts kā vides objekts – sols ar nojumi. Tā dizainu izstrādāja Latvijas jaunie radošie uzņēmēji SIA Saules Dizains. Enerģijas avots šim objektam ir atjaunīgie energoresursi – tas ir aprīkots ar saules baterijām. Solā iebūvētas uzlādes ligzdas, kur pludmales apmeklētāji var uzlādēt viedierīces. Šis ir inovatīvs risinājums, kas veicinās gan piekrastes pievilcību iedzīvotājiem, gan radīs iespēju būt vienmēr sasniedzamiem un mobiliem.

Solu projekta ietvaros palīdzēja uzstādīt PA "Carnikavas Komunālrserviss" - aģentūras namdari izbūvēja koka platformu, kāpnes un vides pieejamības taku, lai padarītu sola lietošanu ērtu un pieejamu Carnikavas promenādes galā - vietā, kur paredzēta lielākā cilvēku plūsma sezonā.

Share on Facebook Tweet