VIDEO: Pabeigti koka takas būvdarbi Garupē

.

Garupes taka 8996 esAprīlī pabeigta koka laipu takas būvniecība Garupē, un ciema iedzīvotājiem pludmale tagad ir vieglāk un ērtāk sasniedzama.

Jāpiebilst, ka taku no ciema uz jūru kā nepieciešamāko labiekārtojumu Garupes ciema iedzīvotāji izvēlējās, “Interreg” Centrālās Baltijas jūras reģiona programmas projektā “Coast4us” piedaloties sava ciema attīstības modelēšanā.

Savukārt Projekts “Koka laipu takas izveide Garupē, dabas parkā “Piejūra”” (projekta Nr. 20-04-FL02-F043.0204-000002) tiek īstenots Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda finansētās Rīcības programmas zivsaimniecības attīstībai 2014.–2020. gadam projekta ietvaros.

754 m garajā takā uz jūru koka laipas izbūvētas 418 m garumā. Ņemot vērā takas reljefu un īpatnības, koka laipu posmi ir ierīkoti vietās, kas ir grūtāk pārvaramas – ar lielāku kritumu, smilšainas vai ar atsegtām koku saknēm. Laipas mijas ar dabīgās zemsedzes takām un lieliski iekļaujas dabas parka ainavā. Jāpiebilst, ka šāda pieeja ir īstenota, piemēram, Ragakāpas dabas parkā netālu no Lielupes grīvas.

Sākoties intensīvākai takas ekspluatācijai, situācija tiks vērota, un, ja nepieciešams, tiks pievienoti atsevišķi koka laipu posmi vietās, kur dabīgais takas segums kļūs grūti lietojams. Jāpiebilst arī, ka takas sākuma posms no Sēņu ielas iet cauri privātīpašumam, un par takas labiekārtojumu šajā posmā būs nepieciešams vienoties ar zemes īpašnieku.

Būvdarbus veic SIA “NEJSS”, to izmaksas ir 43 251,12 eiro (bez PVN 21 %).

nap es zivs transp3

 

Share on Facebook Tweet