O.Vācieša literārajai prēmijai pieteikti 15 dzejas krājumi

.

Gramatas1 400Šogad jau divpadsmito reizi Carnikavas novada dome izsludināja konkursu uz Ojāra Vācieša literāro prēmiju dzejā, kas tiek pasniegta reizi gadā par iepriekšējā literārajā gadā izdotu dzejoļu krājumu.
 
Ir patiess prieks, ka šo domes iniciatīvu atbalsta gan grāmatu apgādi, gan individuāli pieteicēji, katru gadu iesniedzot vērtēšanai apjomīgu dzejas krājumu daudzumu. Šogad konkursā ir iesniegtas 15 dzejas grāmatas, ko saskaņā ar konkursa nolikumu iepazīs vērtēšanas komisija un kopīgi pieņems lēmumu par 2014. gada veiksmīgāko dzejas krājuma autoru – prēmijas laureātu.
 
Šis konkurss 2003. gadā tika iedibināts, lai mēs atcerētos, pieminētu, atkal un atkal novērtētu, cik daudz mums ir ticis dots caur Viņu – dzejnieku Ojāru Vācieti. Regīna Ezera par O.Vācieti un Gaujas upi raksta: „Šī upe ir tava dvīņumāsa. Jūs bijāt ļoti līdzīgi. Tu viņai un viņa tev. Katru gadu viņa maina gultni – un tomēr nekad nemainās, aizvien paliekot skaistākā upe pasaulē, kuras krastā pat dusēt ir saldi. Mēs jau vairs nekad neredzēsimies – un vēl tik daudzkārt satiksimies.."
 
Laureāta paziņošana un svinīgā prēmijas pasniegšana notiks 13. novembrī plkst. 19.00 tautas namā „Ozolaine", un, kā ierasts, pasākuma apmeklētājiem būs iespēja ieklausīties gan konkursa laureāta dzejoļos, gan O.Vācieša radītajās dzejas rindās.
 
E.Terentjeva
Share on Facebook Tweet