Carnikavas Novadpētniecības centrs piedāvā īpašas programmas bērniem

.

Muzejs bernu programmas 800Carnikavas Novadpētniecības centrs piedāvā jaunumu – muzejpedagoģiskās programmas, kuru laikā bērnu grupas var kopā darboties, izzinot piekrastes ļaužu tradicionālo nodarbi – zveju. Šobrīd izveidotas divas programmas: "Nēģu stunda" un "Ciemos pie Carnikavas zvejnieka".
 
Zināms, ka Carnikava ir Nēģu karaliste, un nēģis ir gan simbols, gan barotājs, gan vēstures veidotājs. Tāpēc programmas "Nēģu stunda" ietvaros bērniem ir iespēja iepazīties ar nēģu zveju, uzzināt un darīt daudz ko jaunu, piemēram, uzmeistarojot auduma nēģi un beigās paņemot līdzi savu pašdarināto suvenīru – Carnikavas nēģi. Savukārt muzejpedagoģiskās programmas "Ciemos pie Carnikavas zvejnieka" laikā dalībniekiem ir iespēja iepazīties ar Carnikavas zvejnieku dzīvi, zvejas tradīcijām, izmēģināt roku tīklu lāpīšanā, mezglu siešanā u.c. Abas programmas ir pielāgotas dažāda vecuma bērniem, tāpēc būs saistošas gan bērnudārza audzēkņiem, gan skolniekiem un pat studentiem.
 
Carnikavas novada dome īsteno arī projektu "Carnikavas zvejas tradīciju un prasmju nodošana jaunajai paaudzei", kura ietvaros Novadpētniecības centrā tiek organizētas meistardarbnīcas bērniem un jauniešiem. To laikā līdz pat 2017. gada marta beigām radošā atmosfērā divi pieredzējuši mūsu zvejnieki atklās tīklu lāpīšanas, mezglu siešanas un citus tikai jūras vilkiem zināmus noslēpumus. Projektu līdzfinansē Valsts Kultūrkapitāla fonds 550 EUR apmērā.
 
Tos, kuri ziemas laikā viesosies Novadpētniecības centrā, lai piedalītos meistardarbnīcās, gaidīs arī silta tēja un piparkūkas, atjautības mīklas un uzdevumi, kā arī Ziemassvētku dekoru darināšana no dažādiem materiāliem. Sīkāku informāciju par jaunajām programmām un meistardarbnīcām var saņemt, zvanot pa tālr. 29128086 vai rakstot uz e-pastu: vai .
 
Kulturkapitala fonds
 
Olga Rinkus
Share on Facebook Tweet