11. augustā Carnikavā aicina uz klusuma pārgājienu ar Gaujas klausīšanos

.

Gauja-0563 800Lai godinātu Latvijas dabas un kultūrvēsturisko vērtību – Gaujas upi – un aicinātu ieklausīties dabā un mūzikā, kopš jūnija sākuma projektā "Klausies Gauju" norisinās klusuma pārgājieni un muzicēšana pie Gaujas. 
 
Projektā piedalās arī Carnikavas pašvaldība, un pēdējais pasākums norisināsies tieši šeit - 11. augustā plkst. 20.30 pie Gaujas grīvas Carnikavā.
 
Jau vēsījām, ka laikaposmā no 2. jūnija līdz 11. augustam desmit piektdienu vakaru saulrietos "Klusuma pārgājieni ar Gaujas klausīšanos" notiek īpašās dabas un kultūrvēstures vietās visas Gaujas tecējumā. Pārgājienu iecere bija atjaunot XX gadsimta 70.gadu tradīciju, kad tolaik tikko izveidotajā Gaujas nacionālajā parkā (GNP) Siguldā pa upi slīdošā laivā skanēja mežraga spēle.
 
Pasākumu vietās klusuma un Gaujas klausītājus sagaida īpaši klusuma gidi un aizved līdz akustiskām un ainaviskām vietām Gaujas krastos, lai klausītos Gaujas tecējuma un akustisku instrumenta saspēlē.
 
Šovasar vēl norisināsies trīs klusuma un Gaujas klausīšanās pārgājieni: 28. jūlijā plkst. 21.00 pie Katlapieža Inčukalna novadā, 4. augustā plkst. 21.00 pie Baltezera kanāla Ādažos un 11. augustā plkst. 20.30 pie Gaujas grīvas Carnikavā.
 
Projektu realizē biedrība "Ozollīči" kopā ar Amatas, Vecpiebalgas, Gulbenes, Apes, Līgatnes, Inčukalna, Ādažu un Carnikavas novadu pašvaldībām un Dabas aizsardzības pārvaldi. Projekts norisinās ar a/s "Latvijas valsts meži" atbalstītās Vidzemes kultūras programmas 2017 finansiālu atbalstu.
 
Sīkāka informācija par katra pārgājiena laiku un pulcēšanās vietu tiks paziņota divas nedēļas pirms pārgājiena attiecīgās pašvaldības mājaslapā, kā arī projekta "Klausies Gauju" feisbuka lapā.
Share on Facebook Tweet