24. un 25. oktobrī Carnikavā notiks kamanu suņu sporta čempionāts

.

Baikdzorings 2 800Carnikavā, slēpošanas un aktīvās atpūtas centrā "Zibeņi", 24. un 25.oktobrī norisināsies kamanu suņu sporta sērijas "Baltijas kauss 2015" noslēgums. Sacensībās būs pārstāvētas sešas valstis, vairāk nekā 100 dalībnieku sportistu un vairāk nekā 100 suņu.
 
Populārākā disciplīna "Baltijas kausa" posmos ir baikdžorings, kurā komandu veido velobraucējs un suns. Ātrums šajā disciplīnā ir liels, un Carnikavā baikdžoringa pārstāvji centīsies 5 km trasi nobraukt ātrāk nekā 10 minūtēs.
 
Ātrums un skaistums tiks apvienots velokamanu disciplīnā, kur startēs pajūgi ar sešiem suņiem. Ļoti sportiska disciplīna ir kanikross jeb skriešana ar suni. Azartiska ir braukšana ar skūteri un vienu vai diviem suņiem, bet viena no skatāmākajām disciplīnām – bērnu kanikross. Katrā kamanu suņu sporta disciplīnā būs tikai viens uzvarētājs.
 
Skatītāji sacensībās varēs vērot skaistos Sibīrijas haskijus, Aļaskas malamutus, kā arī novērtēt, cik ātri skrien veimārieši un tā dēvētie sacensību suņi jeb "racedogs", kuru ātrums un skriešanas azarts ir apbrīnojams.
 
Kamanu suņu sports ir komandas darbs, tajā nevar izcelt, kurš ir svarīgāks – sportists vai suns. Trenējoties sportisti kopā ar suņiem skriešanai mežā velta agrus rītus un vēlus vakarus. Daudz laika un pūļu nepieciešams, lai sportists atrastu sava suņa motivāciju skriet un labi startēt sacensībās.
 
Abās dienās sacensības sāksies plkst.12.00. Tie, kuriem nav iespējas skatīties sacensības klātienē, varēs tas vērot interneta tiešraidē Latvijas Kamanu suņu sporta federācijas mājaslapā www.sleddog.lv.
 
Ģirts Eldmanis,
Latvijas kamanu suņu sporta federācijas vadītājs
 
Foto: Juris Maurāns
 
Baikdzorings afisa 800
Share on Facebook Tweet