Skolēni reizē ar 145 000 dalībnieku visā Latvijā piedalās “Olimpiskajā dienā 2018”

.

Olimpiska diena 7212Carnikavas pamatskolas skolēni un pedagogi 21. septembrī piedalījās Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) rīkotajā “Olimpiskajā diena 2018”. Tās pasākumi norisinājās 650 vietās visā Latvijā, pulcējot jaunu pasākuma dalībnieku rekordskaitu – vairāk nekā 145 000 dalībnieku no 95 Latvijas novadiem un pilsētām.

Carnikavas pamatskolā Olimpiskā jeb Sporta diena no rīta sākās ar Latvijas Olimpiskās komitejas karoga pacelšanu un Latvijas valsts himnas atskaņošanu. Lai “pamodinātu” un sagatavot “Olimpiskās dienas 2018” dalībniekus turpmākajām aktivitātēm, visās pasākuma vietās vienlaikus norisinājās olimpiskā rīta vingrošana, un mūsu skolā vingrojumu komplekss tika izpildīts divu 9. klases skolnieču vadībā.

Pēc iesildīšanās skolēni piedalījās sešās dažādās sportiskās aktivitātēs. Draudzīgs sacensību gars, azarts un prieks valdīja pretstafetēs, velo veiklības braucienā, stafetēs ar futbola vai basketbola elementiem, kā arī spēlējot tautas bumbu un piedaloties orientēšanās spēlē “Vai tu pazīsti Latviju”.

Ar “Olimpisko dienu 2018” arī šogad sākas “Eiropas Sporta nedēļas” pasākumu programma. “Eiropas Sporta nedēļa” norisināsies 22.-29.septembrī un tās mērķis būs veicināt fiziskās aktivitātes visā Eiropā un tajā iesaistīties tiks aicināts ikviens Latvijas iedzīvotājs.

Informācija:
“Olimpiskās dienas” norisi Starptautiskā Olimpiskā komiteja atbalsta kopš 1987. gada, aicinot pasaules valstu nacionālās Olimpiskās komitejas atzīmēt SOK dzimšanas dienu. LOK aicinājumam pievienojās 1992.gadā.
Olimpiskā diena ir vienīgais vispasaules pasākums, ko ik gadus organizē Olimpiskā kustība. Lielākā daļa nacionālo Olimpisko komiteju piecos kontinentos izmanto šo iespēju, lai popularizētu Olimpiskās vērtības – izcilību, draudzību, cieņu.
LOK “Olimpisko dienu” rīko apliecinot atbalstu Olimpiskajiem ideāliem, veselīgam dzīves veidam un Godīgas spēles principiem sportā.

FOTOGALERIJA

Share on Facebook Tweet