Aktīvās atpūtas centrā “Zibeņi” jāievēro noteikumi!

.

Zibeni trases kopsana 8184Dodoties slēpot uz sporta un aktīvās atpūtas centru "Zibeņu", aicinām ņemt vērā, ka stājušies spēkā Carnikavas novada domes saistošie noteikumi “Par kārtību, kādā izmantojama sporta un atpūtas centra “Zibeņi” teritorija”.
 
Svarīgākais, kas jāievēro, atrodoties sporta un aktīvās atpūtas kompleksā “Zibeņi” ir, ka kompleksa teritorijā aizliegts iebraukt aiz norobežojuma barjerām vai aizliedzošajām ceļa zīmēm ar automašīnu, motociklu, motorolleru vai mopēdu bez caurlaides. Šis noteikums neattiecas uz marķētu operatīvo vai speciālo transportlīdzekli saimniecisko darbību veikšanai. Ir aizliegts aizšķērsot vai kā citādi traucēt kustību kompleksa teritorijā.
 
Tāpat kompleksā aizliegts vest pastaigā suni bez pavadas, kā arī ievest suņus sporta laukumos un slēpošanas trasē, izņemot atpūtas vietu apmeklētājiem ar dzīvniekiem, turklāt pēc sava mājdzīvnieka ir jāsakopj. Apmeklējuma laikā radušies atkritumi jāizmet tam paredzētās vietās. Par šo punktu neievērošanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu – fiziskām personām līdz 20 naudas soda vienībām (100 eiro), bet juridiskām no 20 līdz 140 naudas soda vienībām (100 līdz 700 eiro).
 
Šosezon ziema lutina ar piemērotiem laika apstākļiem ziemas aktivitātēm, tomēr, baudot ziemas priekus, aicinām pievērst uzmanību slēpošanas trases izmantošanas noteikumiem:
- pa slēpošanas trasi jāpārvietojas tikai ar slēpēm; jāievēro slēpošanas trases slēpošanas virziens;
- jāsaudzē izveidotās slēpošanas sliedes (nepieciešamības gadījumā bez slēpēm atļauts pārvietoties tikai pa slēpošanas trases ārpusi). Aizliegts izmantot slēpošanas trasi pastaigām (ar suni, ragavām, bērnu ratiņiem) un riteņbraukšanai.

Par šo punktu neievērošanu tiek piemērots brīdinājums.
 
Sporta un aktīvās atpūtas kompleksā “Zibeņi” notiek riteņbraukšanas, skriešanas u.c. sacensības, tādēļ noteikumos kompleksa apmeklētāju vajadzību nodrošināšanai un pakalpojumu klāsta dažādošanai tā teritorijā atļauta saimnieciskā darbība. Tirdzniecības atļauju saimnieciskās darbības veikšanai saskaņo ar pašvaldības Attīstības nodaļu. Saimnieciskās darbības veicējam ir jāievēro visas kompleksa izmantošanas noteikumu prasības.
Share on Facebook Tweet