Latvijas kūrortpilsētas aicina

.


Maija mēnesī 9 Latvijas pilsētās Baldonē, Carnikavā, Liepājā, Līgatnē, Ogrē, Salacgrīvā, Saulkrastos, Siguldā un Jūrmalā tika rīkoti vasaras kūrortsezonas atklāšanas svētki. Gan vietējiem, gan ārvalstu apmeklētājiem bija iespēja ar aizraujošām sportiskām aktivitātēm un piesātinātu kultūras programmu sagaidīt vasaras atnākšanu visas dienas garumā.
 
Katra pilsēta piedāvāja atšķirīgu pasākumu programmu, piemēram, Baldonē vienlaicīgi ar aktīvās atpūtas tūrisma sezonas atklāšanu tika svinīgi atklāta pirmā marķētā Baldones novada velo un gājēju taku 14 kilometru garumā, kas ļauj gūt priekštatu par Baldones kūrortvēsturi, dabu un ainavu. Savukārt Carnikavā iedzīvotāji tika aicināti uz piejūras tautas nūjošanas saietu, pēc kura bija laipni gaidīti muzeju nakts piedāvātajās aktivitātēs. Salacgrīvā maija beigās tika organizēti Plostnieku svētki, kur viesi varēja izmēģināt plosta siešanu, Plosta prieka provi, spēkoties plostnieku manierē, kā arī palaist plostu pa Salacu. Liepājas pilsētas tūrisma sezonas atklāšanas svētku apmeklētājiem tika sniegta iespēja sagaidīt vasaru ar latviešu filmām un dančiem, aktīvo atpūtu, gardu zupu, īpašām dāvanām un vietējiem lauku labumiem. Līgatnē šajā dienā galvenais piesaistes elements Līgatnes vīna darītava ar rabarberu vīna degustāciju. Pavisam sportiskā garā šie svētki tika sagaidīti un pavadīti Ogrē, kur norisinājās pasākums "Līkā tilta regate", kas šogad tika organizēts jau ceturto gadu pēc kārtas. Gluži tāpat arī Sigulda apmeklētājus jau ceturto gadu pēc kārtas izklaidēja ar aktīvās atpūtas pasākums uz ūdens - "Laivu karnevāls". Saulkrastos svētku svinēšanas sākās ar pavasara gadatirgu, vēlāk pēcpusdienā norisinājās jau par tradīciju kļuvušais velobrauciens “Ieripo Saulkrastu vasarā”. Pasākuma laikā notika arī Jūras parka atklāšana peldvietā “Centrs”, kas izveidota kā īpaša atpūtas zona. Jūrmalā vasaras kūrortsezonas atklāšana notika ar īpaši plašu pasākumu un koncertu programmu. Svinības sākās ar vairāku tūkstošu jūrmalnieku svētku gājienu pa Jomas ielu. Visas dienas garumā uzstājās gan leģendāra rokgrupa, gan citi tautā iemīļoti mākslinieki. Paralēli koncertprogrammai, pilsētā norisinājās virkne radošo un sportisko aktivitāšu, piemēram, bezmaksas nūjošanas un fitnesa nodarbības, radošās darbnīcas bērniem, kā arī Muzeju nakts ietvaros paredzēta īpaša programma Jūrmalas muzejos.
 
Visi tiek laipni gaidīti Latvijas kūrortpilsētās arī turpmākajā vasaras sezonā, apmeklēt plašo pasākumu programmu vai rudens/ ziemas sezonā, apmeklējot veselības atjaunošanas vai relaksācijas procedūras. Visi uzņēmumi pilsētās ir sagatavojušies darbīgākajai sezonai gadā, lai ar saviem sniegtajiem pakalpojumiem varētu priecēt apmeklētājus un uzlabot pilsētas viesu veselību. Uz tikšanos kūrortpilsētās!
 
Baldone, Carnikava, Liepāja, Līgatne, Ogre, Salacgrīva, Saulkrasti, Sigulda un Jūrmala ir “Latvijas kūrortpilsētu asociācijas” biedri. Biedrība ir dibināta 2008.gadā un tās mērķis ir attīstīt un paplašināt Latvijas Republikas kūrortpilsētu darbību, atjaunot kūrortu nozari valstī un sakārtot pilsētu infrastruktūru, kam ir liela loma tūristu un atpūtnieku piesaistē.
 
Gunta Ušpele
Latvijas kūrortpilsētu asociācijas valdes priekšsēdētāja
 
  
Share on Facebook Tweet