Carnikava kopā ar Jūrmalu noslēdz pirmā pusgada dalību ārvalstu tūrisma izstādēs

.

MATKA 2015Pēdējā pusgada laikā Jūrmalas pilsēta kopā ar septiņiem partneriem, to skaitā Carnikavas novada domi, piedalījās 11 starptautiskajās tūrisma izstādēs un gadatirgos.
 
Piedalīšanās tūrisma izstādēs ārvalstīs ir lieliska iespēja reklamēt Carnikavas novadu citu valstu iedzīvotājiem, kuriem ir interese apmeklēt Latviju, kā arī satikties ar tūrisma profesionāļiem un žurnālistiem no citām valstīm, lai veicinātu turpmāko sadarbību. Dalība šāda mēroga tūrisma izstādēs sniedz iespēju piesaistīt jaunus potenciālos viesus Carnikavas novadam kā tūrisma galamērķim Vidzemes piekrastē.
 
Dalība izstādēs norisinājās projekta „Jūrmalas kūrortpilsētas dalība ārvalstu starptautiskajās tūrisma izstādēs, gadatirgos un konferencēs – 2015" ietvaros.
 
Jūrmalas pilsētas dome projektā ir vadošais projekta partneris, vēl bez Carnikavas novada domes citi partneri ir kūrortviesnīca „Hotel Jūrmala Spa", kūrorta rehabilitācijas centrs "Jaunķemeri", viesnīcu tīkls "SemaraH Hotel Management", Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija, tūrisma aģentūras „Baltijas Ceļojumu Grupa" un „TAS Baltics".
 
Visus partnerus šajā projektā vienoja kopīgs mērķis piesaistīt ārvalstu tūristus Latvijai un kūrortpilsētām, reklamējot 2015. gada piedāvājumus un aktualitātes potenciālajiem viesiem no ārvalstīm, kā arī dibinot kontaktus ar profesionāļiem. Mērķu tirgi un valstis tiek izvēlētas atbilstoši tūrisma attīstības stratēģijai, ņemot vērā Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) sniegtos datus par tūristu skaitu no dažādām valstīm, kā arī kopīgi ar partneriem segmentējot piedāvājumu specifiku katrā atsevišķā stratēģiskajā un potenciālajā tirgū.
 
Jūrmalas pilsētas dome un Carnikavas novada dome sadarbībā ar tūrisma uzņēmējiem piedalījās tūrisma izstādē „REISELIVSMESSEN 2015" Oslo, Norvēģijā ar atsevišķu stendu „Latvija. Jūrmala". Carnikavas novada dome kā Latvijas veselības tūrisma klastera partneris kopā ar Jūrmalas pilsētas domi un citiem partneriem Tūrisma attīstības Valsts aģentūras organizētājā stendā tūrisma izstādē „MATKA 2015" Helsinkos, Somijā.
 
Visos pasākumos apmeklētājiem tika reklamtēti aktuālie 2015. gada piedāvājumi, dalīti tūrisma informatīvie materiāli, aizvadītas pārrunas ar potenciālajiem sadarbības partneriem – vietējo plašsaziņas līdzekļu un tūrisma aģentūru pārstāvjiem.
 
Tūrisms ir viena no svarīgākajām tautsaimniecības nozarēm Latvijā, tāpēc ik gadu pašvaldības sadarbībā ar vietējiem tūrisma uzņēmējiem īsteno virkni aktivitāšu, lai attīstītu tūrisma infrastruktūru, paaugstinātu pakalpojumu kvalitāti un popularizētu atpūtas un veselības uzlabošanas piedāvājumus stratēģiskajos tūrisma ārvalstu tirgos.
 
Informācija par projektu
Dalība tūrisma izstādēs un gadatirgos tiek organizēta Jūrmalas vai Latvijas tūrisma stendā, pamatojoties uz Jūrmalas pilsētas domes un Tūrisma attīstības valsts aģentūras 2014. gada 17.jūlija vienošanos Nr. 2014-1 un 2014.gada 10.decembrī Jūrmalas pilsētas domes noslēgto līgumu Nr. L-ĀTA-14-2485 ar v/a „Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra" par projektu Nr. ĀTA /2.3.1.1.1/14/67/044 „Jūrmalas kūrortpilsētas dalība ārvalstu starptautiskajās tūrisma izstādēs, gadatirgos un konferencēs-2015" apakšprogrammā „Ārējo tirgu apgūšana - ārējais mārketings". Projekta mērķis ir sekmēt Latvijas atpazīstamību un tautsaimniecības attīstību, nodrošinot tūrisma nozares pārstāvju dalību starptautiskajās tūrisma izstādēs.
 
logotipi
 
Share on Facebook Tweet