Carnikavas un Saulkrastu uzņēmēji pirmo reizi pārstāvēti gadatirgū Helsinkos

.

somija uznemejiBiedrība “Sernikon” kopā ar sadarbības partneriem no Salacgrīvas novada un Igaunijas organizēja astoņu Carnikavas un Saulkrastu novadu uzņēmēju pārstāvniecības vizīti Somijas galvaspilsētā Helsinkos, lai popularizētu abu novadu uzņēmēju piedāvājumu Igaunijas un Somijas iedzīvotājiem gadskārtējā tirdzniecības pasākumā “Martin Markkinat”.

Martin Markkinat ir gadatirgus, kas notiek jau 35. reizi, un ir  Igaunijas un Somijas draudzības īpašais žests, kurā šogad bija aicināti piedalīties uzņēmēji arī no Carnikavas, Saulkrastu un Salacgrīvas novadiem. Gadatirgus notika no 2018. gada 24. līdz 25. novembrim. 

Biedrība “Sernikon” uzņēmumu pārstāvniecībai nodrošināja atsevišķu prezentācijas galdu, pie kura varēja iepazīties gan ar uzņēmēju ražojumu prototipiem, kontaktinformāciju, kā arī digitālām uzņēmumu prezentācijām. Lielu interesi apmeklētāju vidū izraisīja iespēja degustēt Carnikavas nēģu maizītes, kā arī atsevišķu uzņēmēju sagatavotā informācija somu valodā. Lai arī šajā uzņēmēju pārstāvniecības pasākumā nebija iespēja iegādāties prezentētos produktus, tika saņemti vairāki vēlējumi no “Sernikon” galda apmeklējumiem, lai nākamgad atvestu arī preces, ko iespējams iegādāties.

Somijā tika pārstāvēti SIA EKVI, kas Carnikavas novadā piedāvā izjādes pakalpojumus, Viesnīca PORTO RESORT Lilastē, SPA Pelikāns, kas piedāvā SPA pakalpojumus Kalngalē, SIA ZIBS, kas nodarbojās ar Nēģu cepšanu un pārdošanu, SIA Fiberglass, kas ir Carnikavas daudznozaru ražošanas uzņēmums, kas specializējies individuālu produktu ražošanā un būvniecībā, SIA Skultes kartons, kas Zvejniekciemā ražo gofrētā kartona izstrādājumus, SIA Tilia, kas Saulkrastos ražo koka rotaļlietas un MILL kafijas ražotni, kas Kalngalē grauzdē kafiju.
 
Pārstāvniecības vizīte tika organizēta Interreg pārrobežu sadarbības projekta Nr.48 “ESTLAT BUSINESS” ietvaros kopā ar projekta vadošo partneri Mulgimaa attīstības centru no Igaunijas, un projekta partneri Salacgrīvas novada domi. Augstākminētā informācija atspoguļo autora viedokli, un Igaunijas-Latvijas programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.

logo

Share on Facebook Tweet