Izstrādāta vienota tehniskā specifikācija higiēnisko sejas masku ražošanai un šūšanai mājas apstākļos

.

sejas maskas vera davidova unsplashLai sekmētu kvalitatīvu sejas masku ražošanu, kā arī palīdzētu iedzīvotājiem pašiem tās šūt, Ministru kabinets sadarbībā ar Veselības ministriju izstrādājis vienotu tehnisko specifikāciju higiēniskās sejas maskas ražošanai un šūšanai mājas apstākļos.
 
Izstrādāto tehnisko specifikāciju var izmantot gan cilvēki mājas apstākļos, pēc tās paši šujot maskas, gan mazi un lieli ražotāji.

Higiēnisko sejas masku tehnisko specifikāciju sagatavoja Rīgas Tehniskās universitātes Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Dizaina tehnoloģiju institūta asociētā profesore un vadošā pētniece Inga Dāboliņa, ņemot vērā zinātniskajā literatūrā pieejamās atziņas par dažādu tekstilmateriālu pielietojamību Covid-19 izplatības ierobežošanai.

Sadarbībā ar Veselības ministriju un VUGD sagatavota vienota informācija par higiēnisko sejas masku lietošanu iedzīvotājiem. Higiēnisko sejas masku lietotājiem ir būtiski apzināties, ka higiēniskās sejas maskas ir papildu līdzeklis jau šobrīd valdības noteiktajām sociālās distancēšanās un personīgās higiēnas normām. Noteiktie pienākumi attiecībā uz roku mazgāšanu un distances ievērošanu netiek atcelti un to ievērošana ir būtiska, arī lietojot higiēniskās sejas maskas.

Vairāk informācija ŠEIT.

Ekomikas ministrija

Foto - Vera Davidova, Unsplash

Share on Facebook Tweet